Suudi Arabistan, Almanya ve Azerbaycan 'Türkiye' dedi... Að geniþliyor
ABONE OL

Saðlýk turizm potansiyeli giderek artan Trabzon'da, bu yýlýn 9 ayýnda Gürcistan, Azerbaycan, Almanya, Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar ve Rusya'dan gelen turistlere hizmet verildi.

Kentte, Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesinin yaný sýra 6 kamu hastanesi, 4 özel hastane, 12 muayenehane ve acentelerle toplam 36 merkeze baþvuran yabancýlar, baþta genel cerrahi, çocuk hastalýklarý, kadýn hastalýklarý ve doðum ile dermatoloji branþlarý olmak üzere 29 öncelikli hizmetten yararlandý.

Ülke çeþitliliðiyle saðlýk turizm aðý giderek geniþleyen kentte, bu kapsamda yýlýn ocak-eylül döneminde 24 bin 507 turiste saðlýk hizmeti sunuldu.

- "BÝZÝM ÖZELLÝKLE GÜRCÝSTAN BAÞ AKTÖRÜMÜZ"

Ýl Saðlýk Müdürü Hakan Usta, AA muhabirine, saðlýk turizminin gerçekten ülkenin dinamosu olduðunu söyledi.

Ekonomik anlamda da saðlýk turizminin ülkenin sürükleyici kalemi olduðunu dile getiren Usta, "Biz de ülkemizdeki rolümüze uygun olarak elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz. Biliyorsunuz bu anlamda bölgedeki ülkelerle yakýn temaslar halinde olunuyor. Bunlardan özellikle Azerbaycan-Bakü vardý. Þimdi yakýn zamanda Tiflis seferleri de baþlayacak ve Gürcistan'a bir kapý daha oluþturmuþ olacaðýz." ifadesini kullandý.

Usta, saðlýk turizminden daha fazla pay almaya gayret edeceklerine dikkati çekerek, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Bizim özellikle Gürcistan baþ aktörümüz. Özellikle Gürcistan'dan buraya ulaþýmýn çok kolay olmasý, saðlýk hizmetindeki kalitemizin, verimliliðimizin, hizmet standardýmýzýn Gürcistan koþullarýna göre çok yüksek olmasý bizi çekim alanýnda baþ aktör yapýyor. Tabii bizim gibi diðer bölge illerimizde de bundan nasiplenme oluþuyor. Gürcistan o anlamda baþ aktör olarak görünüyor."

Ýkinci rolde de Azerbaycan'ýn göründüðünü belirten Usta, "Çünkü seferler yapýlmaya baþlandý. Haftada 4 sefer olmaya baþlandý ve artýk Azerbaycan'dan Bakü'den bizim kardeþlerimiz olan Azerbaycanlý insanlar buraya çok rahat gelebilmeye baþladýlar ve gelince de bu, rakamlarýmýza, verimliliðimize, hizmetimize yansýr duruma geldi. Azerbaycan da bu anlamda bizim kamuda özellikle ikinci sýrada görünüyor. Yine Almanya ve Arabistan da listemizde yer alýyor." diye konuþtu.

Usta, Azerbaycan, Almanya ve Gürcistan yanýnda Arap ülkelerinden de gelenler olduðuna iþaret ederek, hem kamu hem de özeldeki hastanelerde onlarýn da saðlýk hizmetinden yararlandýklarýný aktardý.

- "GÜRCÝSTAN'IN TÝFLÝS BAÞKENTÝNÝ DE DEÐERLENDÝRMÝÞ OLACAÐIZ"

Saðlýk turizminde pazar arayýþlarýnýn devam ettiðini ve potansiyelin her geçen gün arttýðýný vurgulayan Hakan Usta, "Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasý (TTSO) önderliðindeki HÝSER (Hizmet Sektörü Rekabet Gücünün Artýrýlmasý) Projesi kapsamýnda özellikle Tiflis'i de eklemiþ olduk. Ýnþallah 14 Ekim itibarýyla ilimize ilk sefer gelmiþ olacak. Onunla birlikte bundan sonraki süreçte o lokasyonu, özellikle Gürcistan'ýn baþkenti Tiflis'i de deðerlendirmiþ olacaðýz." dedi.

Usta, ülke çeþitliliðini artýrmak için çalýþtýklarýný ifade ederek, þunlarý kaydetti:

"Bizim lokasyon olarak tabii ülkeler arasý politikalarýn da geliþmesi durumunda Tebriz'in, Erivan'ýn özellikle deðerlendirilmesi gerekiyor. O anlamda da gerekli giriþimleri TTSO'nun HÝSER Projesi kapsamýnda zaten öneriyoruz ve çalýþmalarý onlarýn yürüttüðünü de biliyoruz. Ayný zamanda Soçi ile Rusya ile bir baðlantýnýn gemiyle feribotla olmasý yönünde de yine TTSO'nun çalýþmasý var. Bunlar bütün çekim alanýnýn ilimize olmasýný saðlayacak lokasyonlar ve çalýþmalar, kademe kademe bunlarýn da devreye gireceðinden eminiz."

- "HEDEFÝMÝZ GÝDEREK ARTAN ORANLARDA SAÐLIK TURÝZMÝNDEN ÝSTÝFADE ETMEK"

Özel, kamu ve acente olmak üzere 36 merkezde saðlýk hizmeti verildiðine iþaret eden Usta, "Bunlarla saðlýk turizminde giderek artan sayýlarýmýz var. Ýlimizdeki saðlýk turizmini standartlarda verme gayreti içerisindeyiz." ifadesini kullandý.

Usta, hedeflerinin giderek artan oranlarda saðlýk turizminden istifade etmek olduðunu vurgulayarak, sözlerini þöyle tamamladý:

"Ayný zamanda halkýmýzýn hizmetini de aksatmamak. Saðlýk turizmi bizim þehir hastanesiyle birlikte taçlanacak bir hizmet. Halkýmýz þundan müsterih olsun. Halkýmýza verdiðimiz hizmeti biz aksatarak bu hizmeti vermiyoruz ama ülkemizin ekonomisine katký saðlamak adýna dýþ kaynaklara da ihtiyacýmýz var. En kolay eriþebileceðimiz dýþ kaynaklardan biri de bu olduðu için bundaki rolümüze halkýmýzýn da destek vermesini talep ediyoruz."

- HASTALAR DA ALINAN HÝZMETTEN MEMNUN

Saðlýk turizmi kapsamýnda KTÜ Farabi Hastanesini tercih eden Musa Hacýyev, Tiflis'ten tedavi için Trabzon'a geldiðini söyledi.

Trabzon'un saðlýk turizmini ve KTÜ Farabi Hastanesinin adýný çok duyduðunu aktaran Hacýyev, þöyle konuþtu:

"Ondan dolayý da burayý tercih ettik. Hem buranýn personelinden hem de tedavisinden çok memnun kaldýk. Özellikle doktorlarýn erken taný koymalarý bizim için önemliydi. Ayný zamanda burada Tiflis'ten, Azerbaycan'dan ve diðer ülkelerden de çok insanlar gördük. Bu bizi memnun etti."

Gürcistan'dan tedavi için KTÜ Farabi Hastanesine gelen Zaza Malakmadze de kardiyoloji bölümüne baþvurduðunu, hastanedeki doktorlardan ve aldýðý hizmetten çok memnun kaldýðýný vurguladý.

Bakan Memiþoðlu: Dünyada Türkiye iyi saðlýk hizmeti sunuyor konusunda bir kanaat oluþtu

Tamamý ücretsiz! Türkiye Avrupa ve ABD standartlarýný yakaladý

Saðlýk Bakaný Memiþoðlu: Saðlýk bilgisi ülkesi olacaðýz

  • saðlýk turizmi
  • tedavi merkezleri
  • yabancý hastalar