Tam 60 milyar avro... Helleman: Türkiye ile çalýþmayý dört gözle bekliyoruz
ABONE OL

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odasý'nýn (AHK) düzenlediði 30. yýl kutlamasý ve yaz partisi Ýstanbul'da gerçekleþtirildi.

Alman ve Türk ekonomi paydaþlarý, kurum ve devlet temsilcilerinden oluþan yaklaþýk 600 kiþi kutlama programýnda bir araya geldi. 1994 yýlýndan bu yana Türkiye ile Almanya arasýndaki ticaretin geliþmesine katký saðlayan ve uluslararasý baðlantýlarý ile bu sürece destek veren Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odasý, 30'uncu yýlýný etkinlikle kutladý.

Etkinliðin açýlýþýnda konuþan Almanya'nýn Ýstanbul Baþkonsolosu Johannes Regenbrecht, Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odasý'nýn yeni Genel Sekreteri Burkhardt Hellemann'a baþarýlar dileyerek, bir önceki Genel Sekreter Dr. Thilo Pahl'ýn baþarýlarýný da takdir etti.

Regenbrecht, 1200'e yakýn Türk ve Alman þirketini temsil eden Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odasý'nýn ticari alýþveriþi ve yatýrýmý teþvik etme konusunda vazgeçilmez çalýþmalar yürüttüðünü belirterek, "Türkiye ve Almanya arasýndaki ticaret hacminin 60 milyar avroya doðru ilerlemesi ve þirketlerin partner ülkeye yatýrým yapma konusundaki ilgisinin giderek artmasý esasen Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odasý sayesindedir. AHK Türkiye'ye ülke ekonomisine verdikleri katký için teþekkür ediyoruz." dedi.

- "TÝCARÝ ÝLÝÞKÝLERÝ GÜÇLENDÝRMEYÝ MÝSYON EDÝNDÝK"

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odasý (AHK) Türkiye Baþkaný Pýnar Ersoy da AHK Türkiye olarak, iki ülke arasýndaki ticari iliþkileri güçlendirmek için birlikte çalýþmanýn ne kadar önemli olduðunu bildiklerini kaydetti.

Ersoy, "Bu iliþkiler sayesinde sayýsýz baþarýya imza attýk, Birlikte, iyi ve kötü günlerde yan yana durduk; çünkü gücümüz, hepimizin ortak gücüdür. Biz her zaman üyelerimiz arasýndaki iþbirliðini ve iki ülke arasýndaki ticari iliþkileri güçlendirmeyi misyon edindik." diye konuþtu.

Üyelerin çeþitli sektörlerden gelmesinin ve gösterdikleri baðlýlýðýn, kendilerini güçlü ve dinamik bir topluluk yapmakta olduðunu aktaran Ersoy, "Bu gece, uzun yýllar boyunca emek vererek oluþturduðumuz iþbirliði aðýmýzýn ne kadar deðerli olduðunu bir kez daha gözler önüne seriyor ve bu özel aný hep birlikte paylaþmaktan gurur duyuyoruz. Hedefimiz üyelerimiz arasýndaki diyaloðu saðlamak ve Almanya ile Türkiye arasýndaki ticari iliþkileri güçlendirmek." açýklamasýný yaptý.

AHK Türkiye Genel Sekreteri Burkhardt Helleman ise Alman-Türk ekonomik iliþkilerini geliþtirmek için çalýþmayý dört gözle beklediðini ifade ederek, ekonomik iliþkilerin ötesinde, iki ülkenin insanlarý olarak birlikte büyümeyi hedeflediklerini vurguladý.

Helleman, "AHK Türkiye, yaklaþýk 1200 üyesiyle Türkiye'nin en büyük ikili odasýdýr, çok aktif bir yönetim kuruluna sahiptir ve ayda yaklaþýk 10 üye odaklý etkinlik düzenlemektedir. Bir oda ancak üyelerin katýlýmý ile geliþebilir. Sizi gelecekte de bizimle ihtiyaçlarýnýzý ve isteklerinizi paylaþmaya davet ediyorum. Ýki ülke arasýndaki ticaret hacminin 60 milyar avroya doðru ilerlemesinde Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odasý'nýn çalýþmalarý etkilidir." deðerlendirmesinde bulundu.

Etkinliðin ana partneri Mengerlerg Group'tan, Mengerler Ankara Genel Müdürü Ünal Keskin de Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odasý'nýn kuruluþunun 30'uncu yýlýný kutladýklarýný ve bugüne kadar üyeleri ile birlikte ülke ekonomisine yaptýklarý katkýlardan dolayý teþekkür ettiklerini kaydetti.

Keskin, "Üyesi olmaktan onur duyduðumuz AHK Türkiye'nin, kuruluþundan bugüne kadar saðladýðý hizmet çeþitliliði ile daima yanýmýzda olduðunu bilmek, bizler için büyük bir güvence oluþturmaktadýr." þeklinde konuþtu.