Bakan Uraloðlu yazýlý açýklamasýnda, KGM tarafýndan kaya düþmesi riski bulunan dik ve sarp yamaçlardaki yollarda yürütülen çelik að uygulamalarý hakkýnda bilgi verdi.
Kara yollarýnda kaya düþme riski bulunan daðlar ve sarp yamaçlarda uyguladýklarý çelik grid að uygulamasý ile riskleri en aza indirdiklerini belirten Uraloðlu, "Türkiye'nin dört bir yanýnda kuzey, güney, doðu, batý, dað bayýr demeden çalýþýyoruz. Otoyollar, köprüler, tüneller, viyadüklerin yanýnda farklý coðrafyalarýmýzdaki dik ve sarp yamaçlarda bulunan yollarýmýzda emniyetli geçiþi saðlamak ve vatandaþlarýmýzý korumak için yamaçlarý ve taþlarý çelik grid aðlarla örüyoruz." ifadesini kullandý.
KGM sorumluluðundaki yol aðýnda ülke genelinde toplamda 4 milyon 596 bin 980 metrekare çelik að uygulamasý yapýldýðýnýn altýný çizen Uraloðlu, bunun, yaklaþýk 640 futbol sahasý büyüklüðüne denk olduðunu vurguladý.
En fazla çelik að uygulamasýnýn 587 bin metrekare çelik tel að ve 693 bin metrekare halka að ile Trabzon 10. Bölge Müdürlüðüne baðlý yol aðýnda yapýldýðýný aktaran Uraloðlu, "Kastamonu 15. Bölge Müdürlüðüne baðlý yol aðýnda ise toplam 764 bin 250 metrekare çelik að uygulamasý yapýlmýþtýr. Kastamonu 15. Bölge Müdürlüðü yol aðý bu alanda en fazla ikinci çelik tel aðý uygulanan bölge oldu" deðerlendirmesinnde bulundu.
Diðer bölge müdürlükleri ve illerdeki çelik að uygulamalarý hakkýnda da detaylý bilgiler veren Uraloðlu, özetle þunlarý kaydetti:
"Çelik grid að ile Türkiye'nin yol güvenliðini saðlýyoruz. Bu kapsamda Ýstanbul 1. Bölge Müdürlüðü yol aðýndaki, Sakarya-Mekece Devlet Yolu'nda 4 bin 200 metre uzunluðunda 30 bin metrekare, Ýzmir 2. Bölge Müdürlüðü aðýndaki Denizli, Uþak, Muðla, Ýzmir, Manisa illerinde toplamda 260 bin metrekare çelik að yapýmý tamamlandý. 2024 yýlý sonuna kadar da yaklaþýk 30 bin metrekare çelik að sermeyi planlýyoruz."