Tarihi imzayý böyle duyurdu: ''Gururla attým''
ABONE OL

Gemlik ilçesinde 883 bin 28 metrekare ýçak alan 236 bin 605 metrekare kapalý alanda Elektrikli Otomobil Üretimi için kurulan fabrikanýn ruhsatý da imzalanmýþ oldu. 28 Ekim tarihli 3879 nolu ruhsat fabrikanýn resmi olarak çalýþmasýna imkan saðlýyor.

BAÞKAN AKTAÞ RUHSATI ÝMZALADI

Togg'un Gemlik Kampüsünün resmi açýlýþýna saatler kala, Büyükþehir Belediye Baþkaný Alinur Aktaþ, ruhsatýn fotoðrafýný paylaþtý Aktaþ þunlarý kaydetti:

"Ankara dönüþü ayaðýmýzýn tozuyla gururla attýðým en özel imza. TOGG Fabrikamýzýn ruhsatý hayýrlý olsun."

Togg'un Gemlik'teki tesisi, Cumhuriyet Bayramý'nda Baþkan Erdoðan'ýn katýlýmýyla bugün açýlacak, ilk otomobil banttan inecek.

2023'TE YOLLARDA

Homologasyon testlerinin tamamlanmasýnýn ardýndan da 2023 yýlýnýn ilk çeyreði sonunda C segmentindeki ilk aracý olan SUV pazara çýkacak. Ardýndan da yine C segmentindeki sedan ve hatchback modelleri üretim sýrasýna girecek. Takip eden yýllarda B-SUV ve C-MPV'nin de aileye katýlmasýyla "ayný DNA'yý taþýyan" ve 5 modelden oluþan ürün gamý tamamlanacak. Togg modelleri sadece bir otomobil olmayacak, 4 tekerlekli bir akýllý cihaz olarak kullanýlacak. Yazýlýmýyla öne çýkacak Togg'lar internet alýþveriþi, ödeme, baðlantýlý servisler gibi birçok önemli hizmeti kullanýcýlarýna sunacak.

1 MÝLYON ÜRETÝM

Tesiste kapasite yýllýk 175 bine ulaþtýðýnda toplam 4 bin 300 kiþiye istihdam saðlayacak olan Togg, 2030'a kadar tek bir platformdan 5 farklý modelde toplam 1 milyon araç üretmeyi planlýyor.

  • Togg
  • Gemlik Kampüsü
  • C segmenti