Tarihi operasyonun ardýndan Türkiye'den Lübnan için yeni adým: Kesintisiz bir þekilde sürecek
ABONE OL

Ýsrail saldýrýlarýnýn yayýlmasýyla talepte bulunan vatandaþlarýný Lübnan'dan tahliye eden Türkiye, bu ülkedeki firmalara kesintisiz desteðini sürdürüyor.

AA muhabirinin Ticaret Bakanlýðýndan edindiði bilgiye göre, bölgedeki gerginlik Lübnan ile Türkiye arasýndaki ticareti olumsuz etkilemesine karþýn, tamamen sona erdirmedi.

Saldýrýlarýn ve sýcak çatýþmalarýn yaþandýðý bölgelere olan ihracat azalmasýna karþýn, Beyrut Limaný üzerinden konteyner, Trablusþam Limaný üzerinden ise Ro-Ro gemisi ticareti devam ediyor. Limanlar kapatýlmadýðý sürece ticari iliþkilerin de devamý bekleniyor.

Lübnan'da tamamen Türk sermayeli firma bulunmuyor ancak Türk firmalar, bu ülkede franchise ve distribütörlük vermek suretiyle faaliyet gösteriyor.

Lübnan'da Türk markalarýndan franchise almýþ 18 firma bulunuyor. Bu firmalar aðýrlýklý olarak tekstil ve hizmet sektörlerinde hizmet veriyor.

- TÝCARET MÜÞAVÝRLÝÐÝ FAALÝYETLERÝNÝ DURDURMADI

Türkiye, Ýsrail saldýrýlarýnýn Beyrut baþta olmak üzere bölgeye yayýlmasýna karþýn faaliyetlerini kesintisiz sürdürüyor. Türkiye'nin Beyrut Ticaret Müþavirliði, gelen her türlü talebi karþýlamaya çalýþýrken ilgili kurum ve kuruluþlar yardým çalýþmalarýna devam ediyor.

Türkiye, Ýsrail'in saldýrýlarýnýn sürdüðü Lübnan'dan 878'i Türk, 24'ü Kuzey Kýbrýs Türk Cumhuriyeti (KKTC) vatandaþý ve bu gruplarýn yakýnlarý dahil 966 kiþiyi tahliye ederek dikkati çekmiþti.

Ülkeden ayrýlmak isteyen Türk vatandaþlarý Beyrut Limaný'ndan yola çýkarak Deniz Kuvvetlerine ait iki gemiyle Mersin'e ulaþmýþtý. Türkiye, tahliye için gönderdiði gemilerle 300 ton insani yardým malzemesini de bu ülkeye sevk etmiþti.

Türkiye'den tarihi operasyon! Türkler yurda dönüyor

Türkiye'den Lübnan'a yardým eli

Türkiye, Lübnan'daki Türk vatandaþlarý için ilk operasyonu baþlatýyor