Ticaret Bakanlýðý ekipleri 4 ilde marketlerde fiyat ve etiket denetimi yaptý
ABONE OL

Ýzmir'de Ýl Ticaret Müdürlüðü ekipleri, kent genelindeki marketlerde yaptýklarý denetimlerde ürünlerin etiket ve kasa fiyatlarýný karþýlaþtýrdý, evrak kontrolü yaptý.

Denetimlerde marketlerde ürünlerin 3 aylýk alýþ ve satýþ fiyatlarý da incelendi. Ekipler merkez ilçelerin yaný sýra turistik ilçelerde de denetimler düzenledi.

Aydýn'ýn Efeler ilçesinde, Ticaret Ýl Müdürlüðünce bir alýþveriþ merkezindeki markette denetim gerçekleþtirildi.

Ekipler, reyondaki fiyat ile kasadaki fiyatýn karþýlaþtýrmasýný yaptý. Ayrýca sebze ve meyve reyonundaki ürünlerin hal kayýt sistemi üzerinden künye bilgileri sorgulandý.

Öte yandan haksýz fiyat artýþýna yönelik de denetim yapýldý.

- "ETÝKET SÝSTEMÝNE ÇOK CÝDDÝ ANLAMDA DÜZEN GETÝRÝLDÝ"

Balýkesir Ticaret Ýl Müdürü Ýlhan Pehlivan ve beraberindeki ekip, Üçpýnar Caddesi'ndeki bazý marketlerde denetim yaptý.

Markete gelen bir vatandaþýn, Pehlivan ve ekibine bazý ürünlerde raf ve kasa fiyatlarýnýn uyuþmadýðýný söylemesi üzerine, böyle durumlarda vatandaþlarýn neler yapmasý gerektiði konusunda bilgi verildi.

Denetimin ardýndan gazetecilere açýklama yapan Pehlivan, marketlerde etiket, kasa, raf fiyatý ve haksýz fiyat artýþý denetimi yaptýklarýný söyledi.

Pehlivan, denetimleri her gün yaptýklarýný vurgulayarak, "Gerek þikayetler üzerine gerekse ekiplerce marketlere girerek denetimleri gerçekleþtiriyoruz. Denetimlerimiz süresince marketlerimizde iyileþmeler görüyoruz. Marketlerdeki etiket sistemine çok ciddi anlamda düzen getirilmiþ oldu." diye konuþtu.

Tekirdað Ticaret Müdürlüðü ekipleri de zincir marketlerde fahiþ fiyat ve etiket denetimi kapsamýnda temel gýda ve ihtiyaç ürünlerinin etiketlerini inceledi.

Ürünlerde fahiþ fiyat artýþý olup olmadýðý, etiket fiyatý ile kasa fiyatý arasýnda fark bulunup bulunmadýðý, ürün fiyatýnýn son deðiþim tarihi ile önceki fiyat listeleri kontrol edildi.

Ticaret Ýl Müdürü Mehmet Furtýna, il genelinde denetimlerin devam edeceðini belirtti.