Ticaret Bakanlýðýndan fiyat etiketi denetimi
ABONE OL

Ticaret Bakan Yardýmcýsý Gürcan, Ýstanbul Ticaret Ýl Müdürü Ýsmail Menteþe ve beraberlerindekiler, Zeytinburnu'nda bulunan Fiþekhane'deki restoran ve kafeleri denetledi.

Gürcan ve beraberindekiler, iþletmecilere, restoran ve kafe gibi yeme içme hizmeti sunulan iþ yerlerine, tarife ve fiyat listelerinin iþletmenin giriþine, kapý önüne, masalarýn üzerine tüketiciler tarafýndan kolaylýkla görülebilir ve okunabilir þekilde konulmasý zorunluluðu getiren yönetmelik deðiþikliðine iliþkin bilgi verdi.

Düzenlemeyle hizmet sunumundaki ihtilaflarýn önlenmesi, keyfi fiyat artýþlarý yapýlarak tüketicilerin maðdur edilmesinin önüne geçilmesi amaçlanýyor.

- "MENÜ ASMAYAN ÝÞLETMELERE ÜRÜN BAÞINA 2 BÝN 172 LÝRA CEZA YAZACAÐIZ"

Bakan Yardýmcýsý Gürcan, denetimin ardýndan yaptýðý açýklamada, yýlbaþý dolayýsýyla Ýstanbul'da ve diðer illerde lokanta, restoran gibi iþ yerlerinde denetimlerin aralýksýz olarak sürdürüldüðünü söyledi.

Gürcan, "Vatandaþýmýzýn fiyatlardan dolayý maðduriyet yaþamamasý için il müdürlüklerimiz ve Ticaret Bakanlýðýna baðlý arkadaþlarýmýz sürekli denetim halindeler. Yarýn da bu denetimlerimiz sürecek. Ayrýca biliyorsunuz 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yayýnlamýþ olduðumuz bir menü yönetmeliðimiz var. Bu menü yönetmeliðimiz yýlbaþýndan itibaren yürürlüðe girecek. Ýþletmeler, kapýlarýnýn önlerine vatandaþýn görebileceði ve okuyabileceði þekilde menü asarak fiyatlarýný yayýnlamak zorunda. Ayrýca içeride hizmet verdikleri masalarda da menülerini bulundurmak zorundalar." diye konuþtu.

Herhangi bir maðduriyetin oluþmamasý için çabaladýklarýný dile getiren Gürcan, þunlarý kaydetti:

"Asmayan iþletmelere yýlbaþýndan itibaren menüde bulunan ve sattýklarý her bir ürün için Fiyat Etiketi Yönetmeliði gereði 2 bin 172 lira ceza yazacaðýz. Ýþletmeler buradan çok ciddi cezalar alabilirler. O yüzden vatandaþýmýzýn hayatýný kolaylaþtýrýcý menü yönetmeliðimizin daha saðlýklý iþlemesi için hem iþletmelerimizi uyarýyoruz hem de denetimlerimizi sürdürüyoruz. Vatandaþýmýzýn yýlbaþý gecesinde fiyatlardan dolayý herhangi bir maðduriyet yaþamamasý için Ticaret Bakanlýðý olarak tüm Türkiye'de olduðu gibi Ýstanbul'da da þu anda 5 ilçesinde denetimlerimiz sürüyor."