TL kararý sonrasý ABD devinden heyecanlandýran açýklama
ABONE OL

Dünyanýn en büyük ikinci varlýk yönetim þirketi Vanguard'ýn Geliþmekte Olan Piyasalar Aktif Sabit Gelir Küresel Eþ Baþkaný Nick Eisinger, Türk varlýklarýný izlediklerini belirterek, "Þimdi TL pozisyonlarýný tamamlayabilecek yerel tahvillerde iyi bir performans dönemi görüyoruz." dedi.

Þirketin aktif geliþmekte olan piyasalar stratejisinden sorumlu portföy yöneticisi olan Eisinger, AA muhabirine yaptýðý açýklamada, Türk varlýklarýný uzun vade için takip etmeyi sürdürdüklerini söyledi.

Uzun vadeli yerel para cinsinden pozisyonlarý izlediklerini dile getiren Eisinger, "Þimdi TL pozisyonlarýný tamamlayabilecek yerel tahvillerde iyi bir performans dönemi görüyoruz. Enflasyon artýk zirveye ulaþtý ve düþmeye baþlamalý. Bu da özellikle 5 yýllýk vade için tüm TL cinsi tahvil eðrisini etkileyecek." diye konuþtu.

- TL CÝNSÝ DEVLET TAHVÝLLERÝYLE YENÝDEN ÝLGÝLENMEYE KARAR VERMÝÞTÝ

Vanguard, bu yýl ocakta yaptýðý açýklamada, TL cinsinden devlet tahvilleriyle yeniden ilgilenmeye karar verdiklerini açýklamýþtý.

Deutsche Bank ekonomistlerinin de dün yayýmlanan "Türkiye sabit getirisi: þimdi ya da asla" baþlýklý araþtýrma notunda da Türkiye'nin marttaki faiz artýþýndan bu yana Türk lirasýnýn "açýk ara farkla en iyi performans gösteren küresel para birimi" olduðu ifade edilmiþti.

Þu ana kadar kýsa vadeli tahvillerin güçlü bir ralli yaptýðý belirtilen notta, "Bunun sadece bir baþlangýç olduðuna ve yerel tahvillerin halen son derece cazip giriþ seviyeleri sunduðuna inanýyoruz." denilmiþti.

Geçen hafta Ýsviçreli varlýk yönetim þirketi Pictet Asset Management de Türk tahvillerine ve liraya yönelik yatýrýmcý desteðinin artmasýyla uzun vadeli lira tahvilleri almaya baþladýðýný açýklamýþtý.

  • Vanguard
  • türk lirasý