TOGG yolunda hazýrlýklar tamam: Geri sayým baþladý, törene Baþkan Erdoðan da katýlacak
ABONE OL

Türkiye’nin Otomobili Giriþim Grubu Sanayi ve Ticaret A.Þ. tarafýndan 22 milyar TL’lik öngörülen yatýrýmla inþa edilecek yerli ve milli otomobil fabrikasýnýn temel atma töreni öncesi bölgedeki hummalý çalýþmalar hýz kesmeden devam ediyor. Bir taraftan Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan’ýn katýlýmýyla Cumartesi günü atýlacak yerli ve milli otomobil fabrikasýnýn temelini atmasý için çalýþmalar devam ederken, bir yandan da fabrikanýn kurulacaðý alana giden yollarda çalýþmalar devam ediyor.

Gemlik ilçesi Haralar bölgesinde yapýlacak ve doðrudan 4 bin 323 kiþiye istihdam saðlayacak fabrikanýn temel atma töreni öncesi asfaltlanan Engürücük-Güzelyalý arasýnda yer alan ve TOGG fabrikasýna giden 21 kilometrelik yol asfaltlanýrken, Bursa-Gemlik arasýnda yer alan ve yýl sonuna kadar yapýmý tamamlanacak olan Dürdane Köprülü Kavþaðý ile hemen ardýndan baþlanacak olan Kurtul Köprülü Kavþaðý’ndaki çalýþmalarý AK Parti Bursa Milletvekilleri Mustafa Esgin ve Zafer Iþýk yerinde inceledi. Ýlk önce Dürdane’de yer alan kavþaktaki çalýþmalarý inceleyerek bilgi alan milletvekilleri daha sonra cumartesi günü temeli atýlacak olan TOGG fabrikasýna giden ve asfaltlanan 21 kilometrelik yolda incelemelerde bulundu.

Bursa þehrinin çok önemli bir merkez olduðunu ve yeni fabrika ile daha da önemli bir hal alacaðýný söyleyen Esgin, “Sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn müjdesiyle Türkiye Otomotiv Giriþim Grubu tarafýndan (TOGG) yerli otomobilin Bursa’ da üretilmesi hepimiz için bir heyecan oluþturdu. Biz bugün devam eden karayollarý yatýrýmlarýmýzý, KGM 14’üncü Bölge Müdürümüzle birlikte inceliyoruz ve bu çerçevede projelerimiz devam ediyor. Dürdane Köprülü Kavþaðý’na daha önce baþlamýþtýk, yýlsonunda bitecek þekilde çalýþmalarýmýzý hýzlandýrdýk. Bunun hemen ardýndan Dürdane’den sonra Ýstanbul ve Gemlik yolunda Kurtul’da çok seviyeli bir kavþak yapýyoruz. Bunun da projeleri tamamlandý ve bu projeyi de baþlatýyoruz. Engürücük ve Güzelyalý arasýnda daha önce baþlamýþ olan 21 kilometrelik bir yolumuz var. Yerli otomobilin de bu bölgede yapýlmasýyla birlikte bu yol daha da önem arz etti. Bu yolun bir kýsmýný duble olmak kaydýyla Engürücük Kavþaðý’ný da yine çok seviyeli ve mükellef bir þekilde olduðumuz çalýþmalarýmýzý ve projelerimizi tamamladýk. Bu anlamda ihale sürecine giriyoruz ve hýzlý adýmlarla devam edeceðiz.” diye konuþtu.

GEMLÝK MUDANYA ARASI 10 DAKÝKAYA DÜÞECEK

TOGG fabrikasýnýn Gemlik’e yapýlacaðý kararýnýn ardýndan bölgenin daha da önem kazandýðýný ve yatýrýmlarýn arttýrýldýðýný söyleyen Esgin, “Geçtiðimiz yýl baþlayan Güzelyalý ve Engürücük arasýndaki 21 kilometrelik yolu inþallah bu yýl yapacaðýmýz çalýþmalar ile birlikte 9’uncu kilometreden 21’inci kilometreye tamamlamýþ olacaðýz. Geçtiðimiz aylarda Altýntaþ’ta bir viyadüðümüzü tamamlamýþtýk, þimdi Çamlýk mevkinde 2’inci viyadüðümüzü yapýyoruz. Bunun ardýndan da Altýntaþ 2 viyadüðümüzü de yaparak Kurþunlu Çevre Yolunu tamamlayarak bu bölgedeki yolla ilgili çalýþmalarýmýzý sonlandýrmýþ olacaðýz. Gemlik Mudanya Güzelyalý arasý 10 dakikaya düþecek” diye konuþtu.

Yeni fabrika ile Bursa sanayisine de yeni bir motivasyon geleceðini belirten Esgin, “Türkiye’nin yerli otomobili Gemlik’den geliyor, bu bizim için çok önemli bir kývanç kaynaðý. Bursa’nýn sanayisine yeni bir motivasyon, istihdama da ekonomiye de Türkiye’ye de çok önemli katkýlar saðlayacak olan yeni nesil projeleride içerisinde barýndýracak bir projeksiyon. Biz bu anlamda önümüzdeki günlerde temel atma törenimizi gerçekleþtirerek Türkiye’nin hayaline, Bursa’nýn gelecek vizyonunu ortaya koyacak bu projeyi baþlatmýþ olacaðýz. Bölgede ve temel atma projesi öncesinde son hazýrlýklarýmýzý yerinde gördük. Ýnþallah sayýn Cumhurbaþkanýmýzýn eþlik edeceði ve yeni Türkiye’nin vizyon projesi olan yerli otomobilin temel atma projesinde buluþacaðýz. Ýþte 2023, 2053 ve 2071 olarak sembolize ettiðimiz kutlu yürüyüþümüzün hedeflerini gerçekleþtirmek için önemli bir adým atmýþ olacaðýz.” dedi.

TOGG fabrikasýna giden ve Bursa-Gemlik arasýnda yapýlacak karayollarý yatýrýmlarýný yerinde inceleyen Zafer Iþýk ise, “Bugün Gemlik ve çevresinde bir takým kavþak ve diðer projeleri incelemiþ olduk. Bunlardan biri olan TOGG’u Ankara yoluna baðlayacak Engürücük Kavþaðý’ný yerinde inceleme þansýmýz oldu. Tüm bunlarýn projeleri hazýr, kýsa süre içerisinde ihaleye çýkarýp hizmete açmýþ olacaðýz. Ama þuanda Türkiye’nin yerli ve milli otomobil fabrikasýný karayollarý aðýna baðlayacak noktada buluyoruz. Burada teknik ekiple birlikte çalýþma yapýyoruz. Bu yolla birlikte yerli ve milli otomobilin üretileceði Gemlik’de ki fabrikamýz karayolu aðýna baðlanmýþ olacak.” þeklinde konuþtu.