TOGG'da heyecanlandýran geliþme! Karakaþ: Gelecek yýl için planlýyoruz
ABONE OL

Cenevre merkezli Uluslararasý Karayolu Federasyonunun (IRF) 4 yýlda bir gerçekleþtirdiði Dünya Yol Kongresi, "Hareketliliði Güçlendirmek için Baðlanýyoruz: Herkes için Sürdürülebilir Bir Geleceðin Saðlayýcýsý Olarak Yollar" temasýyla bu yýl Ýstanbul Kongre Merkezi'nde baþladý.

Kongrenin açýlýþ konuþmalarýnýn ardýndan düzenlenen panele, TOGG Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaþ, Karakaþ, BM Avrupa Ekonomik Komisyonu Genel Sekreter Yardýmcýsý Dmitry Mariyasin, Uluslararasý Taþýmacýlýk Forumu Genel Sekreteri Young Tae Kim, Birleþik Krallýk Dýþiþleri, Ýngiliz Milletler Topluluðu ve Kalkýnma Ofisi Kýdemli Ulaþým Danýþmaný Elizabeth Jones, Avrupa Yatýrým Bankasý (EIB) Baþkan Yardýmcýsý Robert de Groot katýldý.

Karakaþ, panelde yaptýðý konuþmada, mobilitenin insan hayatýnýn önemli bir parçasý olduðunu ve mobilitenin büyük kýsmýnýn yollarda gerçekleþtiðini belirtti.

Zorluklara deðinen Karakaþ, zorluklarýn her þeyden önce çok çeþitli olduðuna vurgu yaparak, bunun ilk olarak elektrifikasyon ve menzil kaygýsýyla baþladýðýný anlattý.

Karakaþ, "Peki yeterli kilometreye sahip miyim? Yeterli pil enerjim var mý? Örneðin þarj istasyonlarý için yeterli altyapý var mý? Bunun her geçen gün aþýldýðýný düþünüyorum. Daha iyiye gidiyor. Size Türkiye'den bir örnek vereyim, Türkiye, 1,5-2 yýl içinde, devasa bir að kurdu. Biz, kendi þirketimizle 700'den fazla ultra hýzlý þarj istasyonu kurduk. Trafiðin yoðun olduðu bölgelerde neredeyse her 25 kilometrede bir ve daha az yoðun bölgelerde her 58 kilometrede en az bir þarjýmýz var." diye konuþtu.

Sektördeki zorluklara da dikkati çeken Karakaþ, tüm sektörün dönüþüm içerisinde olduðunu belirterek, þunlarý kaydetti:

"Cep telefonunun akýllý telefona dönüþmesinde olan þey þu anda arabaya oluyor. Giderek daha akýllý hale geliyorlar. Giderek daha karmaþýk bir cihaza dönüþüyorlar. Diðer yandan, dijitalleþme her yerde. Bu yaþam konforuna iki týklamayla alýþtýk ve her þey ya akýllý telefonumuzda ya da aracýmýzda diyebilirim. Dijitalleþme, yaþam alanlarýmýzý kesintiye uðramýþ bir alandan sürekli yaþayan bir alana dönüþtürüyor.

Bu noktada akýllý otomobilin kendisi önemli bir rol oynuyor çünkü kesintiye uðramak istemiyoruz. Yaþam alanýmýzý da bu araçta bulundurmak istiyoruz. Sürdürülebilirlikle karbonsuzlaþtýrmayla tüm altyapýlar için bir çözümümüz var, yenilenebilir enerji, temiz enerji çözümü ve hepimizin bir tarafta çözmeye çalýþtýðý yer burasý, diðer tarafta ise birçoðu hala çözmek için mücadele ediyor. Ýþte zorluklar bunlar."

- "OTOMOTÝV ENDÜSTRÝSÝNÝN KALBÝNE, AVRUPA'YA GÝDÝYORUZ VE BUNU GELECEK YIL ÝÇÝN PLANLIYORUZ"

Gürcan Karakaþ, kamu ve özel sektörün iþbirliðinin çok önemli olduðuna deðinerek, özellikle elektrifikasyon ve etrafýndaki mobilite ekosisteminin yýkýcý yeniliklerle dolu olduðunu söyledi.

Karakaþ, "Yýkýcý yenilikler varsa, standartlar yok. Zor, biliyorum ama en azýndan bir çerçeve olmalý ve bu çerçeve önceliklendirilebilir. Teþviklerle, AR-GE teþvikleriyle, þirketlerle, üniversitelerle, bakanlýklarla birlikte, her þeyden önce ülkenin ve þirketin kaynaklarýnýn verimli bir þekilde kullanýlmasý için odaklanabilir." þeklinde konuþtu.

Moderatörün "TOGG'u Türkiye'nin dýþýna çýkarma planýnýz var mý?" sorusuna karþýn Karakaþ, þunlarý söyledi:

"Burada, kesinlikle otomotiv endüstrisinin kalbine, yani Avrupa'ya gidiyorsunuz ve bunu gelecek yýl için planlýyoruz. Avrupa'nýn, þu anda ilerleme hýzlarýnda biraz daha fazla soru iþareti olmasýna raðmen, özellikle ülkemizin Avrupa'daki yenilenebilir enerji karmasýnda olmasý nedeniyle anahtar hareketliliðe kesinlikle inanýyoruz. Bu konuda en üst sýralarda yer alan ülkelerden biri olmak, bize liderlerden biri olma enerjisini ve cesaretini veriyor."

TOGG T10F Sedan görücüye çýktý

Türkiye'nin partner ülke olduðu fuar baþladý! Togg ilk kez Bosna Hersek'te tanýtýldý

Resmi açýklama geldi! TOGG'un T10X için baþlattýðý kampanya ekim ayýnda da devam edecek mi?