TOKİ Evleri sosyal konut başvurusu nasıl yapılır? Sosyal konut projesi başvuruları başladı mı?
ABONE OL
TOKİ sosyal konut başvuru tarihleri belli oldu. Sosyal konut başvurusu nasıl yapılacak? sorusunun yanıtı tüm ucuz konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülke genelinde 100 bin sosyal konutun inşa sürecinin başlayacağını belirterek, "Aylık 894 TL'den başlayan taksitler ve 240 aya varan vadelerle ev sahibi olma imkanı sağlayacağız." dedi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal konutlar için başvuruların başlayacağı tarihleri de duyurdu. TOKİ sosyal konut başvurularına dair merak edilenlerin tümüne haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. İşte tüm detaylar.. 
 
TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURU TARİHLERİ BELLİ OLDU! 
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal konutlar için başvuruların 15 Aralık-15 Ocak tarihleri arasında yapılacağını söyledi.
 
240 ay vade ile yüzde 10'u peşin aylık 894 lira ödemeyle evlere sahip olunacak. 2+1 ve 3+1 evler sahiplerine 1-1.5 yıl içinde teslim edilecek.
 

 
SOSYAL KONUT BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?
Ucuz toplu konut projeleri kapsamında 100 bin sosyal konut inşa edecek olan TOKİ, bu konutları aylık 894 liradan başlayan taksitlerle satışa sunacak. 240 ay vadelik taksitler için yüzde 10'luk bir peşinat talep eden TOKİ, evleri 2+1 75-85 metrekare ve 3+1 100 metrekare olarak inşa edecek. 
 
HER BÖLGEYE FARKLI SOSYAL KONUTLAR İNŞA EDİLECEK 
Sosyal konut projeleri, bölgenin özelliklerini ortaya koyacak. 
 
Karadeniz Bölgesinde geleneksel yığma taş yapıları andıracak biçimde cephede zemin kat taş kaplamalar, üst katlarda ahşap hissi verecek kaplamalar ve eğimli çatı saçaklarını destekleyen nitelikte Karadeniz'e özgü yöresel ahşap ve taş yapı elemanları karma biçimde kullanılacak.
 

 
Marmara Bölgesinde ise hem geleneksel hem de modern yapılar inşa edilecek.
 
Ege’nin geleneksel dokusuna uygun çözümlemeler yer alacak.
 
Akdeniz’de ise iklimiyle barışık güneş ışınlarını yansıtacak canlılıkta doku ve renkleriyle sade ve yalın cephe çizgileri, yer yer teraslarıyla geleneksel kemerli pencerelerle mimari kültür yansıtılacak.
 
İç Anadolu Bölgesinde, kıvrımlı yollar, şirin sokaklar, ahşap süslemeler, bitişik düzenli yapılar ve cumbalı evleriyle mahalle kültürünü benimseten konutlar yapılacak.
 
Doğu Anadolu’da arazinin zor şartlarına cevap verebilecek nitelikte cephe unsurlarının bölgenin yapısına uygun malzemelerden seçilmesine özen gösterilecek.