TPAO'dan 4 ilde petrol hamlesi!
ABONE OL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlýðý Maden ve Petrol Ýþleri Genel Müdürlüðünün (MAPEG) petrol hakkýna müteallik kararý, Resmi Gazete'nin bugünkü sayýsýnda yayýmlandý.

Buna göre, Kýrklareli'ndeki 22 bin 547 hektar ve Edirne'deki 14 bin 507 hektarlýk sahanýn petrol iþletme ruhsatýnýn geçerlilik süresi, 7 Aðustos 2023'ten itibaren, Diyarbakýr ve Þanlýurfa'daki 45 bin 783 hektarlýk sahanýn petrol iþletme ruhsatýnýn geçerlilik süresi ise 30 Aralýk 2023'ten itibaren bölgenin hidrokarbon potansiyelinin belirlenerek ülke ekonomisine kazandýrýlmasý amacýyla 2 yýl süreyle uzatýldý.

- BARTIN'DA ELEKTRÝK ÞEBEKE ÝHALESÝ

Ayrýca, Bartýn'da yüksek gerilim (YG) ve alçak gerilim (AG) elektrik þebekesi ihale edilecek.

Bartýn Merkez Organize Sanayi Bölgesi Müteþebbis Heyet Baþkanlýðýnýn konuya iliþkin ilaný, Resmi Gazete'de yayýmlandý.

Buna göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðýnýn kredi desteði ile Müteþebbis Heyet Baþkanlýðý sorumluluðu altýnda yapýlacak olan Bartýn Merkez 1. Organize Sanayi Bölgesi alanýna ait, YG-AG elektrik þebekesi, birim fiyat esasý ve birim fiyatlarýn her biri için geçerli olmak üzere iþin tümüne indirim verilmek suretiyle, kapalý zarf teklif alma usulü ile ihale edilecek.

Ýhalenin keþif bedeli 39 milyon 187 bin 150 lira, geçici teminat bedeli ise 1 milyar 175 milyon 614 bin 50 lira olarak belirlendi.

Ýhale, 21 Mart Perþembe günü saat 10.00'da Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðýnýn, Ankara'nýn Çankaya ilçesindeki yeni hizmet binasýnda yapýlacak. Ýhale dokümaný da ayný yerde görülebilecek veya 3 bin lira karþýlýðý temin edilebilecek.