Trakya'daki doðal gaz keþfine ortak oldular! Ýlk hamleyi Türkiye'de yaptýlar
ABONE OL
Azerbaycan þirketler grubu GL Group, Trakya Havzasý'ndaki gaz sahasýný iþleten Gazelle Energy Limited þirketinin yüzde 25 hissesini satýn aldý.

Þirketten yapýlan açýklamaya göre, Azerbaycan'ýn ilk özel enerji þirketleri grubu olan GL Group, Türkiye'de doðal gaz sondaj ve üretim iþine girerek ilk uluslararasý stratejik hamlesini gerçekleþtirdi.

TRAKYA'DAKÝ DOÐAL GAZ KEÞFÝNE ORTAK OLDULAR!

GL Group, Türkiye'nin kuzeybatýsýndaki Trakya Havzasý'nda yer alan F17-b4 ruhsatýnýn yüzde 100 sahibi ve iþletmecisi Kanada'nýn Gazelle Energy Limited þirketinin yüzde 25 hissesini satýn aldý. Söz konusu 145 kilometrekarelik ruhsat sahasý yaklaþýk 1,9 milyar metreküplük (65 milyar fit küp) keþfedilmiþ rezerv içeriyor.

Açýklamada görüþlerine yer verilen GL Group Üst Yöneticisi (CEO) ve Danýþma Kurulu Baþkaný Asif Zeynalov, "Türkiye enerji piyasasýna giriþimiz GL Group için önemli bir yeni dönemin baþlangýcýdýr. Bu ilk uluslararasý satýn alma sadece stratejik olmakla kalmýyor, GL Group'u sektörde bölgesel bir aktör olarak saðlamlaþtýrýyor, konumumuzu güçlendiriyor ve bölge genelinde gelecekteki büyümemizi destekliyor." ifadesini kullandý.

  • Azerbaycanlý GL Group
  • Trakya
  • Doðal gaz