Bakanlýk gözlerinin yaþýna bakmadý! Milyarlarca liralýk ceza kesildi
ABONE OL

Ticaret Bakanlýðý, denetimleri sonucunda tüketicilerden fazla ücret, masraf ve komisyon tahsil eden finansal kuruluþlara 3 milyar 184 milyon 471 bin 852 lira ceza uygulandýðýný bildirdi.

Bakanlýktan yapýlan açýklamada, tüketicilerin menfaatlerini korumak amacýyla finans kuruluþlarýnýn tüketicilerden tahsil ettiði faiz dýþý ücret, masraf ve komisyonlara iliþkin inceleme baþlatýldýðý anýmsatýldý.

Bakanlýk müfettiþlerince yapýlan denetimlerin detaylarýna yer verilen açýklamada, "Finansal kuruluþlarca EFT, havale, FAST, kýymetli maden ve uluslararasý fon transferi, baþka finans kuruluþlarýnýn ATM kullanýmý, kiralýk kasa iþlemleri ile nakit avans ve taksitli nakit avans iþlemlerinde tüketicilerden fazla ücret tahsil edilmesi, üçüncü kiþilere ödenen tutarlardan daha fazla masraf ve komisyonun tüketicilere yansýtýlmasý, ayrýca uygulamaya konan ücret deðiþikliklerinin bildirilmemesi þeklindeki uygulamalarla tüketici maðduriyetine sebebiyet verildiði tespit edilmiþtir." ifadeleri kullanýldý.

Açýklamada, tüketicilere yaþatýlan maðduriyetler dolayýsýyla denetim kapsamýna alýnan finansal kuruluþlara 3 milyar 184 milyon 471 bin 852 lira idari para cezasý öngörüldüðü aktarýlarak, þunlar kaydedildi:

"Ayrýca, bu finansal kuruluþlar tarafýndan fazla tahsil edilen ücretlerin tüketicilere iadesine yönelik gerekli çalýþmalara da baþlanmýþtýr. Bakanlýk olarak finans sektörünün mevzuata uyum durumlarýnýn kontrolüyle birlikte hem vatandaþlarýmýzýn menfaatlerini korumak, hem de tüketici memnuniyetini saðlamak adýna çalýþmalarýmýz azami hassasiyetle devam etmektedir."