Türk-Rus ortaklýðýndaki projede yeni aþama! 255 tonluk dev böyle yerleþtirildi
ABONE OL

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluþu Rosatom tarafýndan Mersin'de inþa edilen Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) 1'inci Güç Ünitesi'nin türbin tesisinde, iki düþük basýnç rotorunun sonuncusu da tasarým konumuna yerleþtirildi.

Toplam aðýrlýðý 255 ton olan rotorun montajý, ekipman imalat tesisini temsilen bir mühendisin gözetiminde gerçekleþtirildi. Türbin kurulumunun bir sonraki aþamasýnda uzmanlar, tüm parçalarýn doðru hizalanmasýný saðlayacak ve bu süreçte ekipman parçalarý birbirine uygun þekilde konumlandýrýlacak. Ardýndan uzmanlar, türbini çark cihazýna yerleþtirecek ve montajýn doðruluðunu, hizalanmanýn uygunluðunu ve iþletim sistemlerinin hidrolik testler için hazýr olup olmadýðýný kontrol edecekler.

'BU ÝÞLEMLER, ÇEÞÝTLÝ TEKNÝK YAPILARDA 3 BÝNDEN FAZLA BAÐLANTININ KAYNAKLANMASI ANLAMINA GELÝYOR'

Akkuyu Nükleer Genel Müdürü Sergei Butckikh, konuyla ilgili olarak þunlarý söyledi:

"Rotor bir köprü vinç kullanýlarak monte edildi. Rotorun montajý, yüksek hassasiyet gerektiren teknik açýdan karmaþýk bir iþlem olma özelliðini taþýyor. Ýþlem, baþarýlý bir þekilde tamamlandý ve Akkuyu NGS'nin 1'inci Ünitesi'nin türbin ünitesinin tüm büyük boyutlu bileþenleri tasarým konumuna monte edilmiþ oldu. Türbin tesisini test etmeye baþlamadan önce türbin þaftý hattýný ayarlamamamýz, ikincil devrenin yoðunluðunu ve sýzdýrmazlýðýný saðlamamýz gerekiyor. Bu iþlemler, çeþitli teknik yapýlarda 3 binden fazla baðlantýnýn kaynaklanmasý anlamýna geliyor."

Sezemin: Akkuyu NGS'nin 1'inci ünitesinin genel inþaat iþleri tamamlanmak üzere

Matis: Güvenliðimizin en önemli rotasý artýk Türkiye

Sinop nükleer santral planýmýza talip oldular: Türkiye ile diyalog halindeyiz

  • dev böyle yerleþtirildi
  • 255 tonluk
  • google seo uyumlu