Türk Telekom ''Alaian'' aðýna dahil oldu
ABONE OL

Þirketten yapýlan açýklamaya göre, Türk Telekom Ventures imzaladýðý iþbirliði sözleþmesi kapsamýnda dünyadaki 9 büyük operatörün dahil olduðu aða katýldý.

70'ten fazla ülkede faaliyet gösteren ve toplamda 1,5 milyarýn üzerinde müþterisi bulunan 9 telekomünikasyon þirketinin yer aldýðý Alaian networküyle Türk Telekom, global giriþimcilik ekosisteminin paydaþlarý arasýndaki konumunu güçlendirirken, giriþimlerin uluslararasý düzeyde taranmasý, inovatif çözümler geliþtirilmesi, sektöre fayda saðlayacak yenilikçi projelere yatýrým yapýlmasý konusunda global oyuncularla ortak çalýþacak.

Türk Telekom'la birlikte sayý 10'a yükselirken Cellnex, KPN, MTN, NOS, Omantel, Orange, STC, TIM, Telefonica'nýn içinde bulunduðu Alaian networkü dünyadaki yeni teknolojilerin ve giriþimlerin telekomünikasyon þirketleri tarafýndan deðerlendirilerek sektörün deðiþim ve dönüþümünü açýk inovasyonla saðlamayý hedefliyor.

Türk Telekom, giriþimlerin uluslararasý düzeyde taranmasý, seçilmesi ve yeni çözümler geliþtirilmesi, yenilikçi çözümler ve baþarýlý iþ modellerinin periyodik toplantýlarla paylaþýlmasý, açýk inovasyon alanýnda en iyi uygulamalarýn paylaþýlmasý ve küresel giriþimcilik ekosistemlerinde ortak görünürlük saðlanmasý gibi birçok konuda bu yapý ile küresel arenada güçlenmeye devam etmeyi planlýyor.

Açýklamada görüþlerine yer verilen TT Ventures Genel Müdürü Muhammed Özhan, Türkiye'nin teknoloji üreten ve ihraç eden ülke olma vizyonuna katký sunmak için çalýþmalarýný sürdürdüklerini ifade etti.

Alaian'a dahil olan ilk Türk þirketi olduklarýný aktaran Özhan, "Giriþim ekosistemimizin küresele açýlmasýnda, yeni teknolojilere eriþimi kolaylaþtýrarak iþbirliklerinin kurulmasýnda önemli bir að saðlayacak olan bu birliktelik ayný zamanda yenilikçi teknolojilerin geliþtirilmesi ve uygulanmasý konusunda öncü rolümüzü uluslararasý düzeyde pekiþtirecek." açýklamasýnda bulundu.

Türkiye'yi teknoloji üssü yapmak için yenilikçi giriþimlerin geliþmesine öncülük ettiklerini vurgulayan Özhan, teknoloji ihraç eden Türkiye vizyonuna katký sunmak amacýyla giriþimlerin dünyaya açýlmasýnda köprü rolü üstlendiklerini kaydetti.

Türkiye'deki inovasyon kültürünü ve giriþimcilik ekosistemini daha da güçlendirerek büyütmeyi hedeflediklerini aktaran Özhan, þunlarý kaydetti:

"Alaian, 70'ten fazla ülkeye yayýlan operasyonlarýyla telekomünikasyon sektöründe faaliyet gösteren, bizim de katýlýmýmýzla 10 þirketin yer aldýðý bir topluluk. Dahil olduðumuz bu oluþumla yenilikçi fikirlerin geliþtirilmesi, sektöre fayda saðlayacak öncü projelerin yürütülmesi konusunda deðerli çalýþmalar yapacaðýmýza inanýyorum. Giriþim ekosistemimizin globale açýlmasýnda, yeni teknolojilere eriþimi kolaylaþtýrarak iþ birliklerinin kurulmasýnda önemli bir að saðlayacak olan bu birliktelik ayný zamanda yenilikçi teknolojilerin geliþtirilmesi ve uygulanmasý konusunda öncü rolümüzü uluslararasý düzeyde pekiþtirecek."