''Türk Telekom Bulut'' ile uçtan uca dijital çözüm
ABONE OL

Türk Telekom'dan yapýlan açýklamaya göre, veri merkezi, bulut servisleri ve siber güvenlik hizmetleri gibi birçok yeni nesil dijital teknolojiyle verimliliði odaðýna alan "Türk Telekom Bulut", Türkiye'deki þirketlere ve kamu kurumlarýna anahtar teslim, katma deðerli hizmetler sunarken global ölçekte de rekabet avantajý saðlýyor.

"Türk Telekom Bulut" ile kurumlar ve iþletmeler, sanal veri merkezinden, depolamaya, yedekleme/iþ sürekliliði çözümlerinden, siber güvenlik çözümlerine kadar birçok servise tek bir noktadan eriþebiliyor.

Ulusal güvenliði önemli bir unsur olarak gören Türk Telekom, siber güvenlik alanýnda yerli ekosistemi destekleyen çalýþmalarýna da devam ediyor.

"Kritik altyapýlarda yerli ve milli ürün kullanma" vizyonuyla kritik ve maliyeti yüksek ürünlerin yerlileþtirilmesi noktasýnda yatýrýmlarýna ve yerli ekosistemi destekleyen çalýþmalarýna devam eden Türk Telekom, sunduðu siber güvenlik hizmetlerinde yerlilik oranýný her gün daha ileri taþýyor.

Özellikle siber güvenlik alanýnda Türkiye'nin verisinin Türkiye'de kalmasý ve yerli ekosistemin büyütülmesi stratejisi ile hem yerli ve milli ürünler geliþtiriyor hem de yerli üreticilerle ürünleþtirme faaliyetleri yürütüyor.

- "DÝJÝTALLEÞME STRATEJÝLERÝNÝ DOÐRU KURGULAYAN ÞÝRKETLER BAÞARILI OLUYOR"

Açýklamada görüþlerine yer verilen Türk Telekom Pazarlama ve Müþteri Deneyimi Genel Müdür Yardýmcýsý Zeynep Özden, Türkiye'de kamu kurumlarý ve özel sektörün dijitalleþmesine küresel ölçekte rekabet avantajý sunduklarý "Türk Telekom Bulut" ile ülkenin dijital dönüþümüne yerli ve milli teknolojilerle liderlik etmeye devam ettiklerini belirtti.

Sürdürülebilir büyüme, iþletmelerin daha dinamik, esnek ve yenilikçi olmalarýný gerektirdiðini aktaran Özden, en yeni ve en güvenli teknolojileri dünyayla ayný anda Türkiye'deki kullanýcýlarýna sunduklarýný kaydetti.

Özden, "Baþarýya ulaþan iþletmelere baktýðýmýzda da teknolojiyi iyi kullanan ve dijitalleþme stratejilerini doðru kurgulayan þirketleri rahatlýkla görebiliyoruz. 'Türk Telekom Bulut' ile kurumlarýn yenilek ve dijital dönüþümlerinin desteklenmesi ve tedarik sürelerine baðlý kalmadan kapasite ihtiyaçlarýna esnek çözümler sunulmasýný saðlýyoruz. Müþterilerimizin rekabette avantajlý pozisyonda olmalarýna, verimlilikle birlikte iþ deðerlerini artýrmalarýna destek oluyoruz. Sunduðumuz bulut çözümleri kurumlarýn ve iþletmelerin teknolojik altyapýlarýný þekillendiriyor ve dijital dönüþümlerini hýzlandýrarak rekabet avantajý saðlýyor." deðerlendirmesinde bulundu.

Özden, siber güveliðin ulusal bir mesele olduðunun altýný çizerek þu ifadeleri kullandý:

"Sunduðumuz hizmetlerle kurumlarýmýzýn ve iþletmelerimizin dijital dönüþüm yolculuklarýný desteklerken, dijital dünyanýn en deðerli unsuru haline gelen verinin güvenliðini saðlamak için 360 derece güvenlik bakýþ açýsý ve alanýnda uzman sertifikalý siber güvenlik mühendisleriyle kullanýcýlarýmýza siber güvenlik hizmetleri sunuyoruz. Hem Türkiye hem de global standartlara uyumlu çözümler saðlýyoruz. Siber güvenlik alanýnda yerli ve milli ekosistemi güçlendirecek, bu alanda önemli çözümler sunan firmalarý destekliyor, onlarla birlikte milli bir sorumluluk olarak gördüðümüz siber güvenlik alanýndaki çözümlerimizi sürekli zenginleþtiriyoruz."