Türk Telekom ''Fiber Mobilite Çaðý''ný baþlattý
ABONE OL

Fiber mobilitiye iliþkin detaylar, Türk Telekom'un ana destekçisi olduðu Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu'nda açýklandý.

Zeynep Özden, yaptýðý konuþmada, hýzla dönüþen dünyada yeni nesil teknolojilerin standartlarýný belirleyen küresel oyun kurucular arasýnda yer aldýklarýný söyledi.

Memleketin bir þehrinde deðil, her þehrinde anlayýþýyla, 81 ilin tamamýný uçtan uca fiber aðlarla örüyoruz." diyen Özden, þunlarý kaydetti:

"Mobildeki konumumuz günden güne güçlenirken bir yandan fiberdeki benzersiz gücümüzü de mobile aktarýyoruz. Mobile bakýþ açýsýný deðiþtireceðimiz yeni bir dönemi, fiber mobilite çaðýný baþlatýyoruz. Yaptýðýmýz tüm çalýþmalar, kullanýcýlarý yenilikçi teknolojilerle buluþturmayý amaçlýyor. Buradaki odak noktamýz da müþteri memnuniyetini en üst seviyede tutmak. Bu amaçla mevcut ve potansiyel müþterilerimize daima onlarýn ihtiyaçlarýna karþýlýk gelecek teknolojik çözümler üretiyor, hatta ihtiyaçlarýný öngörüyor ve bu doðrultuda yatýrýmlar yapýyoruz."

Mobil iþ kollarýnda da hýzla yükselen, sürdürülebilir bir ivme yakaladýklarýný anlatan Özden, mobildeki baþarýlarýnýn yaptýklarý yüksek yatýrýmlar, güçlü altyapýlarý ve müþteri memnuniyeti odaklý stratejilerinin doðal bir sonucu olduðunu belirtti.

"Biz mobil pazarda bir oyuncu deðil, oyun kurucuyuz." ifadesini kullanan Özden, fiber mobilite kavramýnýn müþterilerinin ihtiyaçlarýna dayandýrdýklarý tespitler sonucu ortaya çýktýðýný dile getirdi.

Bu nedenle fiber mobilite dönemini baþlattýklarýný vurgulayan Özden, "Mobil hat kullanýcýlarý olarak hepimiz, düþük gecikmeyle yüksek hýzda etkileþim kurmak istiyoruz. Kullanýmlarýmýzý keyifle, kolaylýkla ve her bulunduðumuz yerden yapabilme özgürlüðümüz olsun istiyoruz. Fiber mobilite, iþte tüm bunlara olanak tanýyor." þeklinde konuþtu.

- "BUNUN ETKÝLERÝNÝ 5G'YE GEÇTÝKTEN SONRA HEPÝMÝZ ÇOK DAHA NET GÖRECEÐÝZ"

Fiber mobilitenin, gücünü Türk Telekom'un Türkiye'nin dört bir yanýna eriþen fiber altyapýsýndan aldýðýnýn altýný çizen Özden, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Fiber mobilite dünyasýnda müþterilerimiz daha konforlu, daha güvenli ve mesafeye baðlý gecikmelerin olmadýðý bir mobil iletiþim deneyimi yaþýyorlar. Fiber mobilite gücünü Türkiye'nin dört bir yanýna, her þehrine kurduðumuz fiber altyapýmýzdan alýyor. 2024'ün ilk yarýsý itibarýyla fiber altyapý uzunluðumuz 449 bin kilometreye ulaþtý. FTTH Council'in Eylül 2023 fiber geliþim raporuna göre, ülkemiz fiber hane eriþiminde Avrupa ikincisi. Fiber abone artýþýnda da 3'üncü sýradayýz. 4,5G mobil istasyonlarýmýzýn yüzde 52'si fibere baðlý durumda. Fiber mobilitenin olanaklarýndan Türk Telekom mobil müþterileri, bugün dahi fazlasýyla yararlanýyor ve yararlanmaya devam edecek. Bunun etkilerini 5G'ye geçtikten sonra hepimiz çok daha net göreceðiz."

- FÝBER MOBÝLÝTE ÇAÐININ TANITIM FÝLMÝ TOLGA ÇEVÝK'TEN

Fiber mobilite dönemine dair ilk reklam filminin de izletildiði program, oyuncu ve komedyen Tolga Çevik'in "Arkadaþým Hoþ Geldin" gösterisiyle devam etti.

Tolga Çevik de Türk Telekom ile olan iþbirliklerini sadece marka-ünlü buluþmasý olarak görmediðini, Türkiye'nin her yerinde var olan Türk Telekom'a kendini yakýn hissettiðini söyledi.

Çevik, "Bizim formatýmýz zaten uzun yýllardýr ekranlarda, çok uzun süredir seyirciyle buluþuyor. Bu formatýmýzý Türk Telekom ile birleþtirip üzerinde birlikte çalýþtýk ve karþýlýklý çok keyifli bir çalýþma süreci oldu. Türk Telekom'un, herkes için çok önemli bir yeri olan AKM'de gösterdiði varlýðý, emeði, kültür sanata verdiði önemi de yakýndan takip ediyorum. Tüm bu sebeplerden dolayý yollarýmýz kesiþti. Ýnanýyorum ki birlikte güzel iþlere imza atacaðýz." diye konuþtu.