Türk Telekom iþtiraki Argela ile Azercell'den anlaþma
ABONE OL

Dünyanýn en büyük mobil teknoloji fuarý Mobil Dünya Kongresi (Mobile World Congress-MWC 2024), Ýspanya'nýn Barselona kentinde kapýlarýný açtý.

Fuar kapsamýnda çok sayýda ulusal ve uluslararasý iþbirliðine imza atmaya hazýrlanan Türk Telekom'un ilk duyurusu, Azerbaycan'ýn lider mobil operatörü Azercell ile yaptýðý anlaþma oldu.

Bu kapsamda Türk Telekom'un yenilikçi çözümler üreten iþtiraki Argela Network & Müþteri Güvencesi (NCA) platformunun yeni ürünlerini sistemine entegre eden Azercell, müþteri deneyimini en üst düzeye çýkarmayý hedefliyor.

Gerçek Zamanlý Ýzleme (RTM), Hizmet Kalitesi Ýzleme (SQM) ve Müþteri Deneyimi Yönetimi (CEM) platformlarýný barýndýran Argela NCA Ürün Paketi, büyük veri analitiðine dayanan yapýsýyla að operatörlerinin, aðlarý ve hizmetleri üzerinde uçtan uca görünürlük elde etmelerine olanak tanýyor.

Tüm popüler OTT uygulamalarý ve video akýþ hizmetleri de dahil olmak üzere ses ve veri hizmetleri için gerçek zamanlý izleme ve anormallik tespit imkaný sunan platform, her abonenin hizmet deneyimine iliþkin önemli veriler de saðlýyor.

- "ARGELA'NIN GELÝÞTÝRDÝÐÝ ÇÖZÜMLER BÖLGEMÝZDE VE DÜNYA PAZARINDA KULLANILIYOR"

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, anlaþmaya iliþkin AA muhabirine þu bilgileri verdi:

"Teknoloji üreten ve ihraç eden ülke olma vizyonuyla ve 'Türkiye Yüzyýlý'ný dijitalin yüzyýlý' yapmak hedefiyle çalýþmalarýmýzý hýz kesmeden sürdürüyoruz. Teknoloji birikimimizi iþbirlikleri ve projelerle yerli ekosistemin güçlenmesini desteklemek amacýyla kullanýyor, çözümlerimizin global arenada da pazara girmesi için köprü rolü üstleniyoruz. Önemli AR-GE çalýþmalarý yürüten iþtirakimiz Argela'nýn geliþtirdiði çözümler hem bölgemizde hem de dünya pazarýnda kullanýlýyor. Bu kapsamda Azerbaycan'ýn lider operatörü Azercell ile gerçekleþtirdiðimiz iþbirliðini de çok kýymetli buluyorum. Teknoloji üreterek ülkemize katma deðer saðlamaya devam edeceðiz."