Türk Telekom ve Schneider Electric'den endüstriyel otomasyon anlaþmasý
ABONE OL

Türkiye'nin dijital dönüþümüne katký veren Türk Telekom, sürdürülebilir bir gelecek için çevresel ve sosyal alanlarda öncü adýmlar atýyor. Türk Telekom ve Schneider Electric bu kapsamda, telekomünikasyon ve endüstriyel otomasyon sektörlerinde dünyadaki nadir iþ ortaklýklarý arasýnda yer alacak önemli bir anlaþmaya imza attý. Yapýlan iþ birliði ile kurumsal müþterilerine uçtan uca çözüm saðlamayý amaçlayan Türk Telekom, Endüstriyel Otomasyon, Enerji Yönetimi, Dijital Dönüþüm dikeylerinde Schneider Electric ile iþ ortaklýðý yapacak. Türk Telekom telekomünikasyon sektöründeki liderliði ve tecrübesiyle, 5G ve ötesi haberleþme alt yapýlarý için yürütmekte olduðu çalýþmalarýný, endüstrilerin sektörel ihtiyaçlarýný tek merkezden karþýlayacak þekilde geniþletecek. Kestirimci Bakým, Dijital Ýkiz, Robotik Sistemler, Üretim Yönetim Sistemleri, Bina Yönetimi Çözümleri, Enerji Kaynaklarý Yönetimi Çözümleri gibi pek çok farklý dikeyde endüstriyel otomasyon çözümlerini, 5G tabanlý mobil özel þebeke teknolojileri uçtan uca sunacak.

Türk Telekom Pazarlama ve Müþteri Deneyimi Genel Müdür Yardýmcýsý Zeynep Özden, "Türkiye'nin dijital dönüþümüne liderlik eden bir kurum olarak ticaretten eðitime, saðlýktan sanayiye, sanattan spora tüm alanlarda dijitalleþmeyi çok önemsiyoruz. Siber güvenlikten, veri merkezine, bulut biliþim teknolojilerinden, yeni nesil akýllý þehir projelerine kadar Türkiye'de ve uluslararasý pazarda dijital çözümler sunuyoruz. Kurumsal müþterilerimizin dijital dönüþüm ihtiyaçlarý ve yolculuklarýnda uçtan uca hizmet saðlýyoruz. Diðer yandan iþ dünyasýndaki uluslararasý trendleri de yakýndan takip ediyoruz. Telekomünikasyon ve bilgi teknolojileri alanýndaki güçlü ürün portföyümüzü Schneider Electric'in endüstrilerin dönüþümü ve sürdürebilirlik yetkinliði ile bir araya getireceðiz. Bu iþ birliðimizi, iki önemli sektör ortaklýðý anlamýnda deðerli buluyoruz. Kurumsal müþterilerimize ve bölge ülkelerin mevcut teknoloji alt yapýlarýna, iþ yapýþ biçimlerine ve dijital dönüþüm ihtiyaçlarýna en uygun yeni nesil teknolojileri sunmayý, güçlü alt yapýmýz, telekomünikasyon ve bilgi teknolojileri alanýndaki güçlü ürün portföyümüz ile Türkiye'nin uzun vadeli endüstriyel stratejilerine katkýda bulunmayý hedefliyoruz" dedi.

Schneider Electric Türkiye, Orta Asya Bölgesi Dijital Enerji ve Secure Power Ýþ Birimi Genel Müdür Yardýmcýsý Mehmet Saðlam, "Bugün binalardan veri merkezlerine, endüstriyel tesislerden enerji altyapýlarýna kadar her segmentte dönüþümü tetikleyen IoT, otomasyon, dijital ikiz gibi teknolojiler, 5G baðlantýsýnýn yaygýnlaþmasý ile yeni bir boyut kazanacak. Birçok yeni cihaz, hizmet ve uygulama kullanýma sunulacak. 186 yýllýk köklü ve küresel bir deneyime sahip Schneider Electric olarak IoT özellikli, açýk mimari ve platformumuz EcoStruxure, güçlü agnostik yazýlým portföyümüz ve bu alanda uzman þirketimiz AVEVA ile birlikte bu dönüþüme liderlik etmeyi bir misyon olarak ele alýyoruz. Dünyanýn önde gelen baðýmsýz yazýlým þirketleriyle iþ ortaklýklarý aracýlýðýyla da müþterilerimizin yenilikçi otomasyon çözümlerinden yararlanmalarýna yardýmcý oluyoruz. Böylece dijital ve inovatif çözümlerle müþterilerimizin kârlýlýðý ve güvenilirliðini garanti altýna alýrken, verimlilik ve karbondan arýndýrma odaklý bir strateji ile de sürdürülebilir bir deðer sunuyoruz. Bu doðrultuda çalýþmalarýmýza güç katmak ve ülkemizin ve bölgenin dönüþümüne hizmet etmek üzere Türk Telekom ile stratejik bir iþ birliðine imza atýyoruz. Kapsamý ve oluþturacaðý deðer ile alanýnda ilk olacak bu iþ birliðiyle Türkiye'nin dijital ve sürdürülebilir geliþimine hýz katacaðýz" dedi.

SÜRDÜRÜLEBÝLÝR DÝJÝTAL DÖNÜÞÜM HEDEFÝNDE ORTAK YAKLAÞIM

Türk Telekom, çevreci teknoloji yatýrýmlarý ve projeleri ile sürdürülebilir dijital dönüþümü amaçlarken Schneider Electric ile Enerji ve Sürdürülebilirlik alanýný da kapsayan stratejik iþ ortaklýðýna imza attý. Çevre, su ve iklim deðiþikliði alanlarýnda çalýþmalarýyla sektöre katký sunan Schneider Electric, Türkiye'nin sürdürülebilirlik ve dijital dönüþüm eylem planlarýna katký sunacak geliþtirmelerini Türk Telekom ile birlikte yapacak.