Türk Telekom Ventures'ýn giriþimcilik programý ''PÝLOT'' Stanford Üniversitesi'nde
ABONE OL

Þirketten yapýlan açýklamaya göre, Türk Telekom Ventures'ýn Giriþim Hýzlandýrma Programý PÝLOT'un giriþimleri, giriþimcilik eðitim programýna katýlmak üzere ABD'ye gitti. Stanford Mesleki Geliþim Merkezi ile iþbirliði içinde tasarlanýp sunulan kurumsal eðitim programý Stanford Üniversitesi kampüsünde baþladý.

Açýklamada görüþlerine yer verilen Önal, Türkiye'nin dijitalleþme sürecine devam ederken, bu süreci hayatýn tüm alanlarýný kapsayan yol haritasýyla sahiplendiklerini ve ülkenin teknolojiye en yüksek yatýrým yapan markalarýndan biri olduklarýný aktardý.

Teknolojiyi üreten ve ihraç eden bir konumda olduklarýný belirten Önal, bu misyon kapsamýnda yeni nesil teknolojileri ve bu teknolojileri besleyen giriþimleri desteklemenin öncelikleri arasýnda yer aldýðýný kaydetti.

Önal, giriþimcilik ekosistemini daha da güçlendirmeyi ve büyütmeyi amaçladýklarýný, geliþmiþ giriþimcilik kültürünün Türkiye'yi geleceðe taþýmasýna liderlik ettiðini bildirdi.

- "GÝRÝÞÝMCÝLÝK EKOSÝSTEMÝNÝ BÜYÜTEREK, BU ALANDA TÜRKÝYE'YÝ GELECEÐE TAÞIMAYI SÜRDÜRÜYORUZ"

Küresel arenada ses getirmelerini saðlayacak çalýþmalara imza attýklarýnýn altýný çizen Önal, "Kurumsal Giriþim Sermayesi þirketimiz Türk Telekom Ventures ile dünya genelinde önde gelen giriþimcilik merkezleri ve ekosistemleriyle stratejik iþ birlikleri kurarak, küresel aðýmýzý geniþletiyoruz. Bu kapsamda Stanford Üniversitesi'nde özel olarak tasarlanan giriþimcilik programý, Türkiye'nin küresel inovasyon haritasýna önemli bir katký saðlayacak. Giriþimcilik ekosistemini büyüterek, bu alanda Türkiye'yi geleceðe taþýmayý sürdürüyoruz. deðerlendirmesinde bulundu.

Önal, Türk Telekom Ventures'ýn San Francisco'da bulunan ofisi giriþimlerinin dünyaya açýlmasý için önemli bir durak olduðunu aktararak, sözlerini þöyle tamamladý:

"Bu ofis ile Türkiye'den çýkan deðerli fikirleri Silikon Vadisi üzerinden dünyaya açýp, dünyadaki yenilikçi fikirleri ise ülkemize taþýyarak Türkiye ve global pazarlar arasýnda köprü oluyoruz. Bu kapsamda; saðlýktan enerjiye, eðitimden, yapay zeka destekli iþ çözümlerine kadar pek çok alanda, teknolojiye odaklanan yerli giriþimlere rehberlik ederek yatýrým yapýyoruz. Emeklerimizin karþýlýðýný, desteklediðimiz giriþimlerin dünyaya açýlýp küresel baþarýlara imza atmalarýna þahitlik ederek alýyoruz.

Türk Telekom Ventures yatýrýmlarýmýzdan dijital pataloji alanýnda taný desteði saðlayan Virasoft, dünyanýn her yerinden yatýrým almaya devam ederken, bir diðer giriþimimiz eðitim platformu MentalUP, bugün 120'den fazla ülkede 15 milyon kullanýcýya sahip. 'Sentetik Veri Anonimleþtirme' teknolojisi çözümü sunan Syntonym, ABD, Avrupa ve Ýngiltere pazarýnda büyümeyi amaçlýyor. Giriþimlerimizin, dünyanýn pek çok noktasýnda, her alanda insanlarýn yaþamlarýna dokunarak hayatlarýný kolaylaþtýran çözümler sunmalarý bizim için en deðerli çýktý diyebilirim."