Türk Telekom'un 2023 yýl sonu itibarýyla toplam abone sayýsý 52,9 milyon oldu
ABONE OL

Türk Telekom, mobil faturalý hatlarda 1,6 milyon net abone kazanýmý ile 2023'ü yýlý tamamladý. Þirket, bir yýl öncesine göre mobil gelirlerini 6,4 milyar lira artýrýrken faturalý segmentte 4'üncü çeyrekteki net abone kazanýmý ile mobil portföyündeki faturalý abone oraný yüzde 70,8 oldu.

Müþteri memnuniyeti odaklý çalýþmalarla baþarýlý skorlar elde ettiklerinin altýný çizen Türk Telekom Pazarlama ve Müþteri Deneyimi Genel Müdür Yardýmcýsý Zeynep Özden, "Mobil, fiber ve tüm iþ alanlarýnda insaný merkeze alan bir yaklaþýmla hareket ediyoruz. Müþterilerimizin tüm ihtiyaçlarýna yanýt veren 360 derece bir evren sunuyoruz. Mobil alanda 2023'te çok kuvvetli bir performans sergiledik. Mobil numara taþýma pazarýnda 2023 yýl sonu itibarýyla dokuz çeyrektir üst üste en çok tercih edilen operatör olduk. Baðýmsýz araþtýrma þirketi Nielsen IQ tarafýndan gerçekleþtirilen 'Reklam ve Marka Saðlýðý' araþtýrmasýna göre 'Sadýk Müþteri Yaratma' oranýnda 2023'te sektörümüzün lideri olduk. Günden güne artan mobil gücümüzle yükselen performansýmýzý 2024'te sürdürerek, müþterilerimize benzersiz deneyimler sunmaya devam edeceðiz" diye konuþtu.

Mobil, fiber ve tüm iþ alanlarýnda insaný merkeze alan bir yaklaþýmla hareket ettiklerini belirten Özden, "Tüm faaliyetlerimizin merkezine güçlü müþteri deneyimini koyarak, müþterilerimizin tüm ihtiyaçlarýna yanýt veren 360 derece bir evren sunuyoruz. Durmaksýzýn sürdürdüðümüz yatýrýmlarýmýz sonucunda kapsama ve kapasite olarak mobildeki konumumuzu günden güne güçlendiriyoruz. 4.5G ihalesi sonrasý frekans sahipliðimizi 3 katýna çýkardýk. Hýz için önemli olan abone baþý frekansta ve 5G için de kritik öneme sahip 1800 Mhz frekans sahipliðinde pazar lideriyiz. Teknolojinin çaðdaþ olanaklarýndan yararlanarak kullanýcýlarýmýzý, zengin bir faydalar dünyasýnda ilgi alanlarýna yönelik kiþiselleþtirilmiþ en doðru fýrsatlarla buluþturuyoruz. Türkiye'nin dijitalleþmesinde öncü rol oynayan bir þirket olarak, bireyler kadar kurumlara da önemli hizmetler saðlýyoruz. Kurumsal müþterilerimize veri merkezi, siber güvenlik ve bulut biliþim alanýnda yenilikçi çözümler sunuyoruz. 2023 yýlý, attýðýmýz stratejik adýmlarýn meyvesini topladýðýmýz bir sene oldu. Þirket tarihinin mobildeki en güçlü rakamlarýna ulaþtýk. Mobil gelirlerimiz büyümeye devam ediyor. Þirketimizin geçen yýl büyümesine en çok katký saðlayan segment mobil oldu. Müþteri deneyimini odaða aldýðýmýz stratejimizle yukarý yönlü ivmelenen bu performansýmýzý 2024'te de sürdürmeyi amaçlýyoruz" ifadelerini kullandý.