Türkiye ile AB ticari ve ekonomik iliþkileri güçlendiriyor
ABONE OL

Bolat, Brüksel'de AB Komisyonu binasýnda düzenlenen Türkiye-AB Yüksek Düzeyli Ticaret Diyaloðu Toplantýsý'nýn açýlýþýnda konuþtu.

"Þimdi, Türkiye-AB Yüksek Düzey Ticaret Diyaloðu toplantýsýný baþlatýyoruz." diyen Bolat, somut temeller üzerinde yeni iþbirliði alanlarý açmayý, birlikte daha fazla baþarýya imza atmayý, ortak biçimde müreffeh bir gelecek inþa etmeyi amaçladýklarýný söyledi.

Bolat, AB ve Türkiye'nin ticaret engellerinin ortadan kaldýrýlmasý konusunda önemli adýmlar attýðýna ve yeni iþbirliði alanlarý belirlediðine iþaret ederek, ayný zamanda yeþil mutabakat, e- ticaret ve ticari savunma enstrümanlarý gibi çeþitli konularda da aþama katedildiðini söyledi.

Proaktif yaklaþýmýn hem mevcut baðlarý kuvvetlendirdiðini hem de iki tarafýn birlikte büyüyebileceði ve inovasyonlara imza atabileceði fýrsatlar ortaya koyduðunu anlatan Bolat, ticareti bozan pek çok faktörü ortadan kaldýrma imkaný bulabildiklerini ifade etti.

Bakan Bolat, ticari ve ekonomik iliþkileri güçlendirme konusunda ortaya koyulan çabalarý takdir ettiðini belirterek, "Bugün ortak çabalarýmýzýn meyvelerini topluyor ve Yüksek Düzeyli Ticaret Diyaloðu toplantýsýnýn ilkini gerçekleþtiriyoruz." diye konuþtu.

"Bugünkü görüþmelerimizin ekonomik ve ticari iliþkilerimizi geliþtirme konusunda önemli bir rol oynayacaðýný düþünüyorum." diyen Bolat, Türkiye ve AB'nin birlikte daha müreffeh bir gelecek kuracaðýna inandýðýný söyledi.

Ticaret Bakaný Ömer Bolat, mevcut ticaret engelleri üzerinde görüþlerini paylaþacaklarýný, bunlarýn nasýl ortadan kaldýrýlabileceðini deðerlendireceklerini ve iþbirliði alanlarýný ayrýntýlý þekilde ele alacaklarýný sözlerine ekledi.

  • ticaret iliþkileri
  • ekonomik iþbirliði
  • Türkiye