Türkiye ile Azerbaycan arasýnda imzalar atýldý! Anlaþma 6 yýl uzatýldý
ABONE OL

BOTAÞ ile Azerbaycan Devlet Petrol Þirketi (SOCAR) ve Azerbaycan Gaz Tedarik Þirketi arasýnda doðal gaz tedarik ve takasýna iliþkin anlaþmalar imzalandý.

Azerbaycan'ýn baþkenti Bakü'de düzenlenen 29. Uluslararasý Hazar Petrol ve Doðalgaz Fuarý kapsamýnda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakaný Alparslan Bayraktar ile Azerbaycan Ekonomi Bakaný Mikayýl Cabbarov'un katýlýmýyla imza töreni gerçekleþtirildi.

BOTAÞ Yönetim Kurulu Baþkaný ve Genel Müdürü Abdulvahit Fidan ile Azerbaycan Gaz Tedarik Þirketi Genel Müdürü Lidya Salahova, 2024 yýlý sonunda sona erecek doðal gaz tedarik anlaþmasýnýn 2030 sonuna kadar uzatýlmasýný öngören anlaþmaya imza attý.

Fidan ayrýca, SOCAR Baþkaný Rövþen Necef ile doðal gaz teslimi ve takasýna iliþkin 4 anlaþma imzaladý.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakaný Alparslan Bayraktar, konuya iliþkin, X hesabýndan yaptýðý paylaþýmda þunlarý kaydetti:

"Bakü seyahatimizde, geçtiðimiz ay Ýstanbul'da Azerbaycan Ekonomi Bakaný Sayýn Mikayýl Cabbarov ile imzaladýðýmýz Doðal Gaz Alanýnda Ýþ Birliði Anlaþmasý'nýn altyapýsýný oluþturacak yeni adýmlar attýk. BOTAÞ ve SOCAR arasýnda imzalanan dört anlaþma ile Azerbaycan gazý Türkiye üzerinden Avrupa'ya ve Nahçývan'a taþýnacak, Türkmenistan gazý ülkemize ulaþtýrýlacak. Ayrýca BOTAÞ ile Azerbaycan Gaz Tedarik Þirketi arasýnda bu yýl sona erecek doðalgaz tedarik anlaþmasýnýn 2030 sonuna kadar uzatýlmasýný da imza altýna aldýk."