Türkiye ile Çin'in olasý anlaþmasý Yunanistan'ý endiþelendirdi!
ABONE OL

Trakya bölgesinde inþa edilmesi planlanan nükleer enerji santraline yönelik Türkiye, Çin ile anlaþmanýn eþiðine geldi. Türkiye ile Çin'in görüþmelerde sona yaklaþtýðýný duyuran Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakaný Alparslan Bayraktar, 'Trakya'da 4 nükleer reaktör inþa etmek için görüþmelerde bulunuyoruz. Artýk önümüzde daha saðlam bir yol haritasý var.' dedi.

TÜRKÝYE ÝLE ÇÝN'ÝN OLASI ANLAÞMASI YUNANÝSTAN'I ENDÝÞELENDÝRDÝ

Bakan Bayraktar'ýn Çin ile nükleer santral için yapýlan görüþmelerde sona yaklaþýldýðýný duyurmasý Yunanistan'da geniþ yanký buldu.

"Yunanistan'a nükleer tehdit" baþlýklý haberde Yunan basýný, yaþanýlan paniði gözler önüne serdi.

4 nükleer reaktörün sýnýra çok yakýn bir bölgede inþa edilmesinin planladýðýný yazan Yunan basýný, "Türkiye, Yunanistan'da büyük endiþe yaratan bir hamle yapýyor" ifadelerini kullandý.

TÜRKÝYE ENERJÝ ÖZERKLÝÐÝNE YAKIN

Baþka bir Yunan haber sitesinde ise Türkiye'nin enerji alanýnda yürüttüðü çalýþmalara dikkat çekildi. Türkiye'nin enerji özerkliðine yakýn olduðu kaydedildi.

Karadeniz'deki doðal gazýn boru hatlarýyla hanelere daðýtýlmasýna vurgu yapýlýrken Türkiye'nin Akkuyu Nükleer Güç Santrali ile yenilenebilir enerjide de merkezi bir rol oynadýðý belirtildi.

Doðal gaz üretiminin tarihi seviyelerde olduðunun altý çizilirken Türkiye'nin Sakarya Gaz Sahasý'nda üretilen doðal gazýn yaný sýra uzun vadeli sözleþmelerle ve sývýlaþtýrýlmýþ formda satýn aldýðý gazý talep durumuna göre Avrupa'ya ihraç edebileceðinden söz edildi.

Þýrnak'ýn doðusundaki Gabar bölgesindeki büyük bir petrol rezervinin Türkiye'nin dýþa baðýmlýlýðý azaltmasý konusuna yardýmcý olduðu da anlatýldý.