Türkiye ile Kazakistan arasýnda ''nadir toprak elementleri'' alanýnda iþbirliði
ABONE OL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakaný Alparslan Bayraktar, Kazakistan'ýn baþkenti Astana'da Kazakistan Enerji Bakaný Almassadam Satkaliyev ve Kazakistan Sanayi ve Ýnþaat Bakaný Kanat Þarlapayev ile enerji ve madencilik alanlarýndaki olasý iþbirliklerini deðerlendirdiklerini bildirdi.

Bayraktar, X sosyal medya hesabýndan yaptýðý paylaþýmda, Þanghay Ýþbirliði Örgütü Zirvesi marjýnda Astana'da temaslarda bulunduðunu belirtti.

Bakan Bayraktar, iki ayrý paylaþýmýnda, þu ifadelere yer verdi:

"Þanghay Ýþbirliði Örgütü Zirvesi marjýnda Astana'da Kazakistan Enerji Bakaný Sayýn Almassadam Satkaliyev ile bir görüþme gerçekleþtirdik. Görüþmede hidrokarbon baþta olmak üzere enerji alanýnda geliþtirebileceðimiz iþbirliði imkanlarýný deðerlendirdik. Ayrýca enterkonneksiyon hatlarýnýn geliþtirilmesinin bölgesel ve küresel ölçekte getireceði ortak faydayý vurguladýk.

Astana'da madencilikten sorumlu Kazakistan Sanayi ve Ýnþaat Bakaný Sayýn Kanat Þarlapayev ile bir araya geldik. Kazakistan'ýn kamu ve özel sektör þirketleri ile baþta kritik mineraller ve nadir toprak elementleri olmak üzere madencilik alanýnda Kazakistan'da ve ülkemizde gerçekleþtirebileceðimiz iþbirliklerini deðerlendirdik."