Türkiye kendi üretecek! Ýsmail Demir duyurdu
ABONE OL

Demir, fabrikanýn kurulacaðý alanda yaptýðý incelemelerin ardýndan AA muhabirine tesise iliþkin açýklamalarda bulundu.

Savunma sanayisi olarak depremin ilk günlerinden itibaren yaralarýn sarýlmasý için kollarý sývadýklarýný dile getiren Demir, ilk etapta acil durumdaki ihtiyaçlar için yaklaþýk 600 milyon liralýk paketle yardýmlarý organize ettiklerini, depremzedelerin bu hizmetlerden duyduðu memnuniyet karþýsýnda da mutlu olduklarýný aktardý.

TÜRKÝYE KENDÝ ÜRETECEK! ÝSMAÝL DEMÝR DUYURDU

Kalýcý çözümler üretip uzun vadeli refah saðlayacak çalýþmalara önem verdiklerini vurgulayan Demir, þöyle konuþtu:

"Malum, bu kapsamda da devletimiz kalýcý konutlar için kollarý sývadý. Biz de bu aþamada tek baþýna konutlarýn yeterli olmayacaðýný, konutlarda yaþayacak insanlarýn istihdama da ihtiyacýnýn olacaðýný düþündük. Bu vesileyle kollarý sývadýk. Zaten Türkiye'nin savunma sanayisinde Anadolu'ya yayýlmasý noktasýnda stratejisi vardý. Bunun da ilk adýmýný atalým dedik ve bölgede Kahramanmaraþ'tan baþlayarak diðer depremzede illerimizde de yatýrým yapmaya karar verdik. Bu anlamda her þirketimizi de birer ilde adresledik. TUSAÞ da buradaki (Kahramanmaraþ) yatýrýmý üstlendi. Burada uçak sanayisiyle ilgili belirli parçalarý yapmak üzere planlamasýný yaptýlar. Planlamanýn ilk aþamasýný da bugün gördük. TUSAÞ þu an planlamasýný yaptýðý yatýrýmýn arazi tahsisiyle ilgili adýmlarý attý. Tahsis yapýlana kadar da boþ durmamak, bir an önce faaliyete geçmek adýna OSB'de bulduðu binayý kiraladý ve þu an içerisinde bulunduðumuz tesislerde, gerekli tezgahlarý göndererek burada uçak parçalarý imalatýna baþlayacaklar."

Demir, faaliyete en kýsa sürede geçmek için çalýþmalarýn sürdüðünü dile getirerek, "Burasý kiralandý, þu anda TUSAÞ kendi içindeki bazý tezgahlarý hýzlý adým atabilmek için buraya gönderiyor. Çünkü yeni tezgah sipariþi biraz süre alabilecekti. Haziran ayýnda ilk tezgahlar buraya gelmiþ olacak. Temmuz ayýnda da belirli imalatlar baþlar. TUSAÞ sadece kendi imal edeceði parçalarla çalýþma yürütecek deðil, ayný zamanda bölgedeki bazý iþleri yapabilecek durumda olan firmalara da bunlarý paslayacak. Tabii bu sadece Kahramanmaraþ'a has deðil, diðer ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN gibi þirketlerimiz de yatýrýmlarýný hýzlýca hayata geçirecek." dedi.

Depremden etkilenen illere dokunuþ yapmak istediklerini belirten Demir, katma deðeri olan sanayi faaliyetlerini bölgeye de yaymak istediklerini kaydetti.

Demir, istihdam konusunda da depremzedelere aðýrlýk verileceðini, böylelikle bölge halkýna önemli katký saðlanacaðýný sözlerine ekledi.