Türkiye pastadan daha fazla pay almak için düðmeye bastý! Önemli adým: 16 startup Paris'e gidiyor
ABONE OL

Cumhurbaþkanlýðý Yatýrým Ofisi Baþkaný Burak Daðlýoðlu, "Invest in Türkiye" markasý altýnda "Türkiye: Sizin Dayanýklý Ortaðýnýz" mottosuyla VivaTech 2024 Uluslararasý Startup ve Teknoloji Fuarý'na katýlacaklarýný belirterek, "Ülkemizin gerçekleþtirdiði dijitalleþme, sürdürülebilirlik ve tedarik zinciri politikalarýnýn yaný sýra teknoloji reformlarýný paylaþacaðýz." dedi.

AA muhabirine açýklama yapan Daðlýoðlu, Cumhurbaþkanlýðý Yatýrým Ofisi olarak, yatýrýmlarda sürdürülebilirlik, inovasyon ve AR-GE'nin yaný sýra yapay zeka teknolojisi yatýrýmlarýna da önem verdiklerini belirtti.

Teknoloji alanýndaki yatýrýmlarý takip etmek ve uluslararasý yatýrýmcýlarý Türkiye'ye davet etmek için 22-25 Mayýs'ta Paris'te düzenlenecek VivaTech 2024 Uluslararasý Startup ve Teknoloji Fuarý'na katýlacaklarýný dile getiren Daðlýoðlu, heyette 16 startup'ýn da yer alacaðýný söyledi.

Daðlýoðlu, "VivaTech Teknoloji Fuarý, alanýnda önde gelen fuarlardan biri. Dünyanýn dört bir yanýndan vizyon sahibi giriþimcileri, yatýrýmcýlarý ve sektör liderlerini bir araya getiriyor. Ýþbirlikleri, inovasyon ve yatýrým için bir katalizör görevi görüyor." diye konuþtu.

Fuara katýlacak 16 startup'un yapay zeka teknolojisi çalýþmalarýyla öne çýktýðýnýn altýný çizen Daðlýoðlu, þöyle devam etti:

"Heyette, yapay zeka, siber güvenlik, mobilite, tüketici alýþkanlýklarý, dijital bankacýlýk, yapay zeka tabanlý içerik oluþturma, akýllý þarj çözümleri, artýrýlmýþ gerçeklik, müþteri yönetimi, üretim optimizasyonu, dijital pazarlama ve saðlýklý yaþam gibi farklý sektörlere yayýlan startup'lar bulunuyor. Her startup, kendi alanlarýnda olumlu deðiþime yol açan çözümler sunuyor."

Daðlýoðlu, geliþen teknolojiyle birlikte yapay zeka giriþimlerinin yatýrýmlarýn odak noktasýna yerleþtiðine dikkati çekerek, Türkiye'nin de bu yatýrým pastasýndan aldýðý payý arttýrmak için teknoloji çalýþmalarýný teþvik ettiklerini anlattý.

- "CANLI ÝNOVASYON EKOSÝSTEMÝNÝ KÜRESEL SAHNEDE TANITACAÐIZ"

Türkiye'nin ticaret ve yatýrým fýrsatlarýnýn yaný sýra inovasyon, sürdürülebilirlik ve startup ekosistemlerinde de öne çýktýðýný vurgulayan Daðlýoðlu, "Invest in Türkiye markasý altýnda 'Türkiye: Sizin Dayanýklý Ortaðýnýz' mottosuyla katýlacaðýmýz teknoloji fuarýnda ülkemizin gerçekleþtirdiði dijitalleþme, sürdürülebilirlik ve tedarik zinciri politikalarýnýn yaný sýra teknoloji reformlarýný paylaþacaðýz." þeklinde konuþtu.

Türkiye'nin büyük bir iç pazara sahip olmasýnýn yaný sýra geniþ bir bölgeye açýlan kapý olduðunu kaydeden Daðlýoðlu, Türkiye'nin canlý inovasyon ekosistemini küresel sahnede tanýtacaklarýný söyledi. Daðlýoðlu, "Cumhurbaþkanlýðý Yatýrým Ofisi olarak tüm VivaTech 2024 katýlýmcýlarýný 'Invest in Türkiye' standýný ziyaret etmeye ve bu dinamik giriþimlerin sunduðu yenilikçi çözümleri keþfetmeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandý.

- FUARA 16 STARTUP KATILACAK

Fuarda, Academic Sight, Adastec, Adlema, Bolt Insight, Counterfake, Cypien AI, Enqura, Fileorbis, Novus AI, Orbina AI, Powea, Qreal, Segmentify, Simularge, Venuex ve Vivoo startup'larý yer alacak.