Türkiye ve Venezuela'dan petrol ve doðal gaz hamlesi
ABONE OL

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakaný Alparslan Bayraktar, Venezuela ziyareti kapsamýnda Petrol Bakaný ve Devlet Petrol Þirketi (PDVSA) Baþkaný Pedro Rafael Tellechea ile baþkent Karakas'ta bir araya geldi.

Ýki tarafýn heyetleri arasýnda gerçekleþtirilen toplantýnýn ardýndan Venezuela ve Türkiye, petrol ve doðal gaz alanlarýnda iþbirliðine iliþkin mutabakat zaptý imzaladý.

Bakan Bayraktar, sosyal medya platformu X'ten yaptýðý paylaþýmda, "Petrol ve doðal gaz arama, üretim, ticaret ve servis hizmetleri alanlarýnda geliþtirebileceðimiz iþ birliklerini deðerlendirmek üzere geldiðimiz Venezuela'nýn baþkenti Karakas'ta ilk olarak Venezuela Petrol Bakaný Sayýn Pedro Rafael Tellechea Ruiz ile bir araya geldik." ifadesini kullandý.

Tellechea da sosyal medya hesabýndan, Bakan Bayraktar ile "verimli" bir toplantý gerçekleþtirdiklerini belirterek, "Alparslan Bayraktar ile stratejik iþbirliðine yönelik çeþitli konularý gözden geçirdik. Petrol ve doðal gaz yatýrýmlarý için mevcut olan büyük fýrsat penceresini deðerlendirdik." açýklamasýnda bulundu.