Türkiye'den ABD'ye ceset torbasý ihracatý
ABONE OL

Ýlçede 4 yýl önce faaliyete baþlayan tekstil fabrikasý, koronavirüs salgýný nedeniyle giyim firmalarýna yaptýðý üretimi azalýnca, saðlýk sektöründeki tekstil ihtiyacýnýn yaný sýra ceset torbasý üretimine yöneldi. Ýlçede 18-25 yaþ arasý 200'ün üstünde kadýna istihdam saðlayan fabrika, salgýný dolayýsýyla binlerce kiþinin hayatýný kaybettiði ABD'den ceset torbasý sipariþi aldý. Gelen talep üzerine fabrika ceset torbasý üretmeye baþladý. Milli Savunma Bakanlýðý'na askeri kamuflaj üretimi de yapan fabrika, ABD'ye son 4 ayda ürettiði 1,5 milyon ceset torbasýný ihraç etti. Fabrika, sipariþleri yetiþtirmek için yoðun þekilde çalýþýyor.

'PANDEMÝNÝN ÝLK ZAMANLARINDA ÇOK TALEP VARDI'

Fabrika kurucusu iþ insaný Bülent Kýlýç, ceset torbalarýna, pandeminin ilk zamanlarýnda çok fazla talep olduðunu belirterek, "Ýlk baþladýðýmýz zamanlar ünlü markalara üretim yaptýk. Pandemi zamaný genelde medikal ürünler yaptýk. Galoþ, ceset torbasý, tulum ve önlük olarak üretim gerçekleþtirdik. Saðlýk Bakanlýðý dahil olmak üzere Amerika ve Avrupa'nýn deðiþik ülkelerine üretim yaptýk. Mevcut çalýþanlarýmýzýn yüzde 95'i kadýn. Çalýþanlarýmýzýn yaþ ortalamasý 18-25 aralýðýnda. Ürünler bize kumaþ olarak geliyor. Biz müþterinin isteðine göre üretimini gerçekleþtirip, nakliyesini yapýyoruz. Ortalama son 4 ayda 1,5 milyon ceset torbasý üretimi yaptýk ve Amerika'ya gönderdik. Pandeminin ilk zamanlarýnda çok fazla talep vardý. Ceset torbasý için Gaziantep'teki fabrikalarda üretilen bildiðimiz branda kumaþý bize geliyor. Biz verilen ölçülere göre üretimini yaptýk" dedi.

Fabrikada ustabaþý olarak çalýþan Cansu Onat ise kadýn olarak kendi paralarýný kazanmaktan mutlu olduklarýný söyleyerek "Kadýnlarýn her alanda çalýþmasý beni çok sevindiriyor" diye konuþtu.