Türkiye'den Yunanistan'a gönderildi! Tam 600 bin adet...
ABONE OL

Firmanýn yönetim kurulu baþkaný Keskin Keskinoðlu, yaptýðý açýklamada, Ýzmir merkezli üretimlerinin devam ettiðini, Ankara'nýn Bala ilçesindeki 150 bin metrekare alan üzerindeki tesiste ise yumurta kapasitesini 2 milyona çýkaracaklarýný belirtti.

Geçen yýl Singapur'a Türkiye'den ilk yumurta ihracatýný gerçekleþtirme baþarýsý gösterdiklerini vurgulayan Keskinoðlu, bu ülkeye 6 ayda 7 milyon 500 bin yumurta gönderdiklerini dile getirdi.

Üretim kapasitesini artýrmayý hedeflediklerini anlatan Keskinoðlu, þu bilgileri verdi:

"Yumurta ihraç ettiðimiz ülke sayýsý 50'ye ulaþtý. Son olarak Yunanistan'a 600 bin adet ilk yumurta sevkiyatýný gerçekleþtirdik. Avrupa Birliði üyesi olan Yunanistan'a yumurta ihracatý önemli. Ýnþallah bu bölgede daha fazla ülkeye ulaþmaya çalýþacaðýz. Öte yandan ham madde fiyatlarýndaki artýþa raðmen maliyeti 1 lira 3 kuruþ olan yumurtayý, 1 lira 5 kuruþtan tüketiciye ulaþtýrmaya devam ediyoruz. Ayrýca byKeskin markasýyla Afrika'nýn birçok ülkesinde pazar lideriyiz. Bahreyn, Dubai, Katar, Kuveyt, Libya, Umman ve Uzak Doðu pazarýnda da Malezya ve Singapur'a ayrýca Maldiv Adalarý'na, Mauritius'a ve Seyþeller'e yumurta gönderiyoruz. Tarým ve Orman Bakanlýðýmýzýn uzun süreden beri yapmýþ olduðu özverili çalýþmalar süresince en kýsa sürede Amerika Birleþik Devletleri'nin, Ýsrail'in ve Hong Kong'un da Türk yumurtasýna kapýlarýný açacaðýný umut ediyoruz."