Türkiye'nin Baðdat Büyükelçisi Ýnan'dan Barzani ile görüþme hakkýnda açýklama
ABONE OL

Büyükelçi Ýnan, Erbil'deki temaslarý kapsamýnda, Türkiye'nin Erbil Baþkonsolosu Erman Topçu ve beraberindeki heyetle Türk Kýzýlayýn katkýlarýyla inþa edilen yetimhaneyi ziyaret etti.

Ýnan, burada AA muhabirine yaptýðý açýklamada, Erbil'de dün Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Baþkaný Mesut Barzani, IKBY Baþkaný Neçirvan Barzani, IKBY Baþbakan Yardýmcýsý Kubat Talabani ve IKBY Etnik ve Dini Oluþumlardan Sorumlu Bakan ve Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi Aydýn Maruf ile bir araya geldiðini kaydetti.

Bugün de IKBY Baþbakaný Barzani ile görüþtüklerini belirten Ýnan, güzel ve verimli bir temas olduðunu, ikili iliþkiler, Türkiye-Irak iliþkileri ve bölgedeki geliþmeleri ele aldýklarýný dile getirdi.

Ýnan, Türk Kýzýlayýn katkýlarýyla inþa edilen yetimhanede çocuklarla bir araya gelerek onlara hediye takdim ettiklerini, burada olmaktan dolayý mutlu olduklarýný aktardý. Ýnan, Türk Kýzýlayýn yetimhaneye düzenli olarak yardýmlarýnýn sürdüðünü vurguladý.

Büyükelçi Ýnan, tarihi Erbil Kalesi ve Selçuklu Devleti Erbil Atabeyi Muzaffereddin Gökbörü'nün kentteki türbesini de ziyaret etti.

Ýnan, "Erbil'de resmi temaslarýmýzýn yaný sýra kültürel tarihi mekanlarýn ziyaretine de önem veriyoruz. Sosyal etkinliklerde hem vatandaþlarýmýz hem de buradaki dostlarýmýz ve kardeþlerimizle bir araya geleceðiz." ifadelerini kullandý.