Türkiye'nin dev projesinde önemli adým! Bir aþama daha geride kaldý
ABONE OL

Her birinin aðýrlýðý 58,3 ton, çapý 4 metre, yüksekliði yaklaþýk 6 metre olan elektrik motorlarý, büyük boyutlu ekipman sýnýfýnda yer alýyor. Elektrik motor yataklarý otonom devre sisteminde dolaþan su ile ýslatýlýyor ve soðutuluyor. Ana sirkülasyon pompalarýnýn elektrik motorlarý, birincil devrede tuzdan arýndýrýlmýþ olan soðutma sývýsýnýn dolaþmasýný ve ýsýnýn reaktör çekirdeðinden uzaklaþtýrýlmasýný saðlayacak.

Akkuyu Nükleer A.Þ Genel Müdürü Sergei Butckikh, konuyla ilgili yaptýðý açýklamada þunlarý belirtti:

"Akkuyu NGS'nin 1'inci Güç Ünitesi'ndeki montaj çalýþmalarý planlandýðý þekilde ilerliyor. Türkiye'nin ilk NGS projesinde görev alan mühendisler, ana sirkülasyon pompalarýnýn dört elektrik motorunu tasarým konumuna monte etti. Montajýn tamamlanmasý, motorlarý boru hatlarýyla donatmaya baþlamamýza ve rölantide çalýþmayý da içeren kabul testlerini yapmamýza olanak tanýyacak. Testler sýrasýnda, yataklarýn ve motor gövdesinin ýsýnýp ýsýnmadýðý ve titreþimin olup olmadýðý da kontrol edilecek. Testler, ekipmanýn tasarým parametrelerine uygunluðunu teyit edecek."

Ana sirkülasyon pompalarýnýn rölantide çalýþtýrýlmasý, reaktör tesisi birincil devresinin hidrolik teste tabi tutulmasý ve boru hatlarýna su verilmesinden önce yapýlmasý gereken önemli bir adýmý teþkil ediyor.

Dev projede hayati aþama

Batý'nýn "Akkuyu NGS" hezeyaný... Rusya, Mersin'e asker gönderecekmiþ!

Almanya vermedi, Çin'den aldýk

  • Akkuyu NGS
  • mersin
  • nükleer santral