Türkiye'nin ekonomi programý anlatýldý! ABD'nin önde gelen yatýrým bankalarý ile kritik temas
ABONE OL

Edinilen bilgiye göre, Þimþek, New York temaslarý kapsamýnda, ABD'nin önde gelen yatýrým bankalarýndan Goldman Sachs, Citigroup ve Morgan Stanley'nin üst yönetimiyle bir araya geldi.

Þimþek, Goldman Sachs'ýn ev sahipliðinde gerçekleþtirilen yuvarlak masa toplantýsýnda, ekonomi programýný anlattý. Toplantýya dünyanýn en büyük fonlarýnýn portföy yöneticilerinden oluþan 15 kiþilik bir yatýrýmcý grubu katýldý.

KATILIMCILAR PROGRAMI TEBRÝK ETTÝ

Dýþ Ekonomik Ýliþkiler Kurulu (DEÝK) Türkiye-ABD Ýþ Konseyi (TAÝK) ile Goldman Sachs'ýn düzenlediði Yatýrým Konferansý'nda detaylý bir sunum yapan Þimþek, Goldman Sachs Küresel Ýliþkiler Baþkaný Jared Cohen'in moderatörlüðünde de sorularý yanýtladý.

Yoðun katýlýmýn olduðu Goldman Sachs'taki toplantýda söz alan katýlýmcýlarýn programýn baþarýsýný tebrik ettiði öðrenildi.

BAKAN ÞÝMÞEK ÝKÝLÝ GÖRÜÞMELERDE BULUNDU

Mehmet Þimþek, New York temaslarý kapsamýnda, bazý ikili görüþmeler de yaptý.

Türkiye'den ABD devlerine yatýrým daveti! Savunma sanayi ve havacýlýk alanýnda iþ birlikleri söz konusu

Þimþek, META Küresel Ýliþkiler Baþkaný Nick Clegg ile Uluslararasý Finans Kurumu (IFC) Baþkaný Makhtar Diop ve beraberindeki heyetle verimli toplantýlar gerçekleþtirdi.

Þimþek, ayrýca, Anadolu Aslanlarý Ýþ Adamlarý Derneðinin (ASKON) ABD þubesi ev sahipliðinde düzenlenen Amerika-Türkiye iþ dünyasý buluþmasýna da katýldý.

YENÝ ÝLAVE VERGÝLER GETÝRÝLMEYECEK

Söz konusu toplantýlarda Þimþek'in, yatýrýmcýlara harcama disiplini ve kayýt dýþýlýkla mücadelenin sýký maliye politikalarýnýn odak noktasý olacaðýný ve yeni ilave vergiler getirilmesinin planlanmadýðýný aktardýðý öðrenildi.

'Geleceðin petrolü' için üs planý

Bu arada, Türkiye'nin 2024-2028 yýllarýnda IFC'den 9 milyar dolar tutarýnda finansman saðlamasý bekleniyor. 2024 mali yýlý için yaklaþýk 3,6 milyar dolar, 2025 mali yýlý için þimdiye kadar 600 milyon dolar finansman IFC tarafýndan özel sektöre saðlandý.