Türkiye'nin havacýlýða yeni imzasý! 244 milyon avroluk mega proje bugün açýlýyor
ABONE OL

Mersin'in Tarsus ilçesinde yapýmý tamamlanan ve bugün Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan tarafýndan hizmete açýlacak Çukurova Uluslararasý Havalimaný hem bölgenin hem de Türkiye'nin turizm ve ticaretine katký saðlayacak.

Türkiye'nin en önemli havacýlýk yatýrýmlarý arasýnda gösterilen ve kamu kaynaðý kullanmadan, yap-iþlet-devret modeliyle yaklaþýk 244,5 milyon avroluk yatýrýmla gerçekleþtirilen havalimanýndan 25 yýlda 297 milyon 100 bin avro kira bedeli elde edilecek.

Tarsus ilçesinde 800 hektar üzerine inþa edilen havalimanýnda 110 bin metrekare terminal binasý bulunuyor.

En geniþ gövdeli yolcu uçaklarýnýn iniþ kalkýþ yapabileceði 48 uçak kapasiteli havalimanýnda 217 bin metrekarelik apron, 4 uçak kapasiteli 62 bin metrekarelik kargo apronu, 34 uçak kapasiteli 56 bin metrekarelik genel havacýlýk apronu yer alýyor.

Bölgenin ve ülkenin turizmine, ticaretine güç katmasý beklenen, Türkiye'nin kargoda ikinci büyük hubý ve Orta Doðu'ya açýlan kapýsý olarak deðerlendirilen Çukurova Uluslararasý Havalimaný kargo trafiðinin ticaret hacmini 2 katýna çýkarmasý öngörülüyor.

Yüksek hýzlý tren baðlantýsý da yapýlacak modern havalimaný 3 bin kiþiye de istihdam saðlayacak.

56 bilet check-in bankosu ile yurt dýþýna gidecek vatandaþlar ve Türkiye'ye gelecek misafirler için 23 pasaport bankosunun yer alacaðý havalimanýnda, 1477 araçlýk katlý otopark, 60 taksi parký, 26 otobüslük otopark hizmeti de verilecek.

Aðaç formunda tasarlanan hava kontrol kulesi, Çukurova'nýn narenciyesinden esinlenilen turuncu rengi ve bölgenin simgesi pamuk motifleri ile süslü Çukurova Uluslararasý Havalimaný bugün Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn katýlýmýyla açýlacak.

Türk Hava Yollarý da (THY) 11 Aðustos'ta Adana ve Mersin yolcularýnýn Çukurova Uluslararasý Havalimaný üzerinden uçuþlarýný gerçekleþtireceklerini, bu nedenle 11 Aðustos (dahil) tarihinden sonra Adana ve Mersin varýþlý-çýkýþlý seyahat etmek isteyen yolcularýn uçuþ aramalarýný yaparken Çukurova Uluslararasý Havalimaný'ný seçmeleri gerektiðini duyurmuþtu.

  • Çukurova Havalimaný
  • Mersin Havalimaný
  • Türkiye Hava Ulaþýmý