Türkiye'ye 1 milyar dolar yatýrým! Dünya devi düðmeye bastý
ABONE OL

Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn öncülüðünde dünyanýn en büyük elektrikli araç üreticisi Çinli BYD firmasý ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlýðý arasýnda, geçtiðimiz temmuz ayýnda sözleþme imzalanmýþ, bu anlaþma dünya otomotiv sektöründe büyük yanký uyandýrmýþtý.

Yaklaþýk 1 milyar dolarlýk yatýrým için Manisa Organize Sanayi Bölgesi sýnýrlarýndaki 160 hektarlýk alanda altyapý çalýþmalarý baþladý.

Tesislerin kurulacaðý alanda altyapýnýn yaný sýra iþ makineleriyle tesviye çalýþmalarý yapýlýrken, bir yandan da bölgeye ulaþým için yeni yol güzergahlarý oluþturuluyor.

Yýllýk 150 bin araç kapasiteli elektrikli ve þarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ile sürdürülebilir mobilite teknolojilerine yönelik AR-GE merkezinin 2026 yýlýnda üretime baþlamasý öngörülüyor.

Doðrudan 5 bin, dolaylý olarak 20 bin kiþiye istihdam saðlamasý beklenen yatýrýmla ilgili bir televizyon programýnda bilgi veren Sanayi ve Teknoloji Bakaný Mehmet Fatih Kacýr, "Tesisler 2026'da üretime baþlayacak, imzalar atýldý. Manisa OSB'de yer tahsis süreci tamamlandý. Fabrika inþaatýna iliþkin izin baþvurularý gerçekleþtirildi" dedi.

Dünya devinden Türkiye sinyali

Binlerce kiþiye iþ müjdesi

Türkiye'ye "hiper yatýrým"