Türkiye'ye milyarlarca avro kazandýracak: Bu bir rekor
ABONE OL

Karaismailoðlu, yaptýðý yazýlý açýklamada, Türkiye genelinde 12 ilde toplam 811,4 kilometre þehir içi raylý sistem hattýnýn hizmet verdiðini, bunun 312,2 kilometresinin Bakanlýkça iþletildiðin kaydetti.

Bakanlýk tarafýndan yapýmý sürdürülen 11 proje bulunduðuna dikkati çeken Karaismailoðlu, toplam 147,3 kilometre uzunluðunda raylý sistem hattýnda inþaatýn devam ettiðini belirtti.

"BU BÝR REKOR"

Bu projelerden birinin de Gebze OSB-Darýca Sahil Metro Hattý olduðunu ifade eden Karaismailoðlu, þu bilgileri paylaþtý:

"14 Haziran 2021'de Gebze OSB-Darýca Sahil Metro Hattý'mýzda 2 TBM ile baþlattýðýmýz 6 bin 830 metrelik TBM kazýlarýný, aralýksýz çalýþmayla 18 ay gibi rekor sürede bitirdik. Hattýmýzda 15,4 kilometre uzunluðundaki tünel kazýlarýný tamamladýk. Proje ile Gebze Organize Sanayi Bölgesi ve Gebze-Darýca ilçeleri arasýndaki kara yolu baðlantýsýna alternatif bir tercih oluþturarak ulaþým aðýný geliþtireceðiz. Metro hattý, Gebze Gar Ýstasyonu ile Marmaray'ýn Gebze Ýstasyonu'na ve Adliye Ýstasyonu ile Sabiha Gökçen Metro Hattý'na entegre olacaktýr."

TÜRKÝYE'YE MÝLYARLARCA AVRO KAZANDIRACAK

Karaismiloðlu, ulaþýmýn hýzlý, konforlu ve güvenli olmasýnýn yanýnda ekonomiye de katký saðlayacaðýnýn altýný çizerek, þunlarý kaydetti:

"Metro hattýnýn tamamlanmasýyla 2022-2047 yýllarý arasýndaki kara yolu bakým ve iþletme kazancý 356 milyon avro, trafik kazalarýnýn engellenmesi sonucu elde edilen kazanç 7,5 milyon avro, dýþsal fayda (hava kirliliði, iklim deðiþikliði, gürültü, doða ve yeþil arazi maliyeti, biyolojik çeþitlilik, toprak ve su kirliliði) 9,5 milyon avro, zaman kazancý 2,3 milyar avro olmak üzere metro hattýnýn 25 yýllýk vizyonda toplam ekonomik kazancý 2,7 milyar avro olacak. Hatta kullanýlacak trenlere de yüzde 60 yerlilik þartý getirirken, trenler tam sürücüsüz olarak modern teknolojiye uygun tasarlanacak. Ayrýca sözleþme kapsamýnda, OSB Ýstasyonu'nun yaklaþýk 1 kilometre kuzeyinde, toplam 92 bin 984 metrekare alan üzerinde 17 metro aracý kapasiteli depo ve bakým alaný da inþa ediliyor."

"VERDÝÐÝMÝZ SÖZLERÝ YERÝNE GETÝRÝYORUZ"

Son bir yýlda mega projelerin açýlýþýna imza attýklarýný belirten Karaismailoðlu, "Çanakkale Köprüsü, Rize-Artvin Havalimaný, Pendik-Sabiha Gökçen Metro Hattý, Gaziray, Eðiste Viyadüðü gibi daha nice dev projelerimizi vatandaþlarýmýzýn hizmetine sunduk. Verdiðimiz sözleri birer birer yerine getiriyoruz, getirmeye de devam edeceðiz. 2023 yýlý ise Cumhuriyet'imizin 100. kuruluþ yýl dönümü olmasýnýn yaný sýra 20 senedir inþa ettiðimiz dev eserlerle Türkiye'mizin geleceðinin, Türkiye Yüzyýlý'nýn iþaret fiþeði olacak." deðerlendirmesinde bulundu.