Türkleri ülkesine davet edip 'hazýrýz' dedi: Elveriþli bir ortam sunuyoruz
ABONE OL

Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) Genel Merkezi'ni ziyaret eden Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliði Ticaret Müsteþarý Roman Seidl, yatýrýmcýlara güven veren bir ülke olduklarýný belirterek "Türk þirketleri için yatýrým yapmaya son derece elveriþli bir ortam sunuyoruz" dedi.

TÜRKLERÝ ÜLKESÝNE DAVET ETTÝ

Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliði Ticaret Müsteþarý Roman Seidl, Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) Genel Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette SANKON Genel Baþkaný Ferudun Cevahiroðlu, "Çek Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliði Ticaret Müsteþarý olarak sizi ve deðerli diplomatlarýnýzý SANKON Genel Merkezi'nde görmekten büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.

Cevahiroðlu, Çek Cumhuriyeti'nin Avrupa Birliði'ne üye önemli bir ülke olduðuna dikkat çekerek, "Ülkelerimiz arasýnda ekonomik ve ticari alanda güçlü iþ birliði anlaþmalarýmýz mevcut. Çek Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti'nin en güçlü müttefikleri arasýnda yer almakta ve iliþkilerimizin en üst seviyede olduðu devletlerin baþýnda gelmektedir. Bu nedenle, iþ birliðimizi daha da güçlendirmek için kararlýyýz." ifadelerini kullandý.

Türkiye-Çekya Ýþ Forumu düzenlemeyi de planladýklarýný belirten Cevahiroðlu, "En kýsa zamanda, çok sayýda iþ insanýyla kalabalýk bir heyetle Çek Cumhuriyeti'ne resmi ziyarette bulunmak istiyoruz." diyerek gelecekteki projelerinden bahsetti.

Ziyaretin devamýnda konuþan Roman Seidl ise kendisine gösterilen misafirperverlik için teþekkür ederek, "Ýki taraf arasýnda güçlü iliþkiler mevcut ve bu iliþkileri daha da üst seviyelere taþýmak için hazýrýz" dedi. Seidl, Çek Cumhuriyeti'nin, huzuru, geliþmiþ demokrasi anlayýþý ve hukukun üstünlüðüne dayalý yönetimiyle yatýrýmcýlara güven veren bir ülke olduðunu belirten Seidl, "Gýda, tekstil, inþaat, saðlýk, enerji ve savunma sanayi gibi birçok sektörde Türk þirketleri için yatýrým yapmaya son derece elveriþli bir ortam sunuyoruz. SANKON üyesi Türk þirketlerini ülkemizde yatýrým yapmaya davet ediyorum." diye konuþtu.

Toplantýya Türkiye Saðlýk Turizmi Federasyonu, Türkiye Tarým ve Kýrsal Kalkýnma Federasyonu, Ankara Savunma Sanayi Federasyonu gibi çeþitli federasyonlarýn yetkilileri de katýldý. Bu ziyaret, iki ülke arasýndaki iþ birliðini artýrma yönünde önemli bir adým olarak deðerlendirilirken Türkiye Saðlýk Turizmi Federasyonu Baþkaný Prof. Dr. Aysun Bay, saðlýk turizminin geliþtirilmesi yönündeki projelerinden konuklara bir sunum gerçekleþtirdi.

Yabancý bir Cumhurbaþkaný 15 Temmuz programýnda ilk kez bir Türk sefaretinde konuþma yapacak

Çekya Dýþiþleri Bakaný Lipavsky'den Türkiye'ye teþekkür

Türk Silahlý Kuvvetleri'nden Almanya'da üstün baþarý