TürkMedya E-Ticaret ve Perakende Zirvesi... Bakan Bolat: Yolumuzu kesmek isteyenlere inat ilerleyeceðiz
ABONE OL

Ticaret Bakaný Ömer Bolat, TürkMedya E-Ticaret ve Perakende Zirvesi'nin açýlýþýnda konuþtu. TürkMedya E-Ticaret ve Perakende Zirvesi'nin düzenlenmesinde TürkMedya ailesine teþekkürlerini ve tebriklerini sunan Bakan Bolat, TUSAÞ'a yönelik düzenlenen terör saldýrýsýna deðindi.

"TUSAÞ'A DÜZENLENEN TERÖR SALDIRISINI LANETLÝYORUM"

"TUSAÞ tesislerine düzenlenen menfur terör saldýrýsýný bir kez daha lanetliyorum" diyen Bakan Bolat, "Saldýrýnýn zamanlamasý da manidar olmuþtur. Savunma sanayiimizi hedef almýþtýr" dedi. Savunma Sanayii'ndeki baþarýlarýmýzýn Türk sanayisine de itibar ve saygýnlýk kazandýrdýðýný söyleyen Bakan Bolat, "Türkiye, savunma sanayinde dünyada 11. sýraya yükseldi. 12 milyar dolar yýllýk üretimimiz var. Geçen yýl 5,3 milyar dolar ihracatla kapatmýþtýk. Bu yýl inþallah en az 6,5 milyarlýk dolarlýk bir ihracat rakamý hedefliyoruz. Yolumuzu kesmek isteyenlere inat ilerleyeceðiz" dedi.

TürkMedya E-Ticaret Zirvesi baþladý Çiçek: Sektörün geleceðini konuþmak için bir aradayýz

2023 YILINDA E-TÝCARET HACMÝ 13 KAT ARTIÞ GÖSTERDÝ

2020 yýlý baþýnda ortaya çýkan kovid-19 salgýnýndan dolayý e-ticarette çok hýzlý bir büyüme kaydedildiðini vurgulayan Bakan Bolat, "E-ticaret hayatýn vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiþtir. 2023 yýlýnda internet üzerinden mal veya hizmet sipariþi veren fertlerin oraný yüzde 49.5 oldu. Yani ülkemizde her 2 tüketiciden biri internet üzerinden alýþ-veriþ yapmýþ bulunmakta. Dijitalleþme kamu hizmetleri, ticaret, eðitim, reklamcýlýk gibi birçok alanda çok hýzlý bir þekilde kendini göstermektedir" ifadelerini kullandý.

Cumhurbaþkanlýðý Yatýrým Ofisi Baþkaný: E-Ticaret önemli yatýrýmlara aracýlýk edecek

"DEPREMZEDELERÝMÝZ ÝÇÝN E-BÝRLÝKTELÝK KAMPANYASI YAPTIK"

Bakan Bolat teþviklere iliþkin, "Pandemiden 1 yýl önce 2019 sadece 136 milyar lira olan e-ticaretin hacmi 2023 yýlýnda 13 katýn üzerinde bir artýþ göstererek 1 trilyon 850 milyar liraya ulaþtý. Son yýllarda esnaf ve sanatkârlarýmýzýn e-ticaret alanýna yöneldiklerini memnuniyetle gözlemliyoruz. Esnafýmýzýn dijitalleþme ve teknolojik fýrsatlarý deðerlendirmeye yönelmeleri memnuniyet vericidir. Ticaret bakanlýðý olarak esnaf ve zanaatkarlarýmýzýn e-ticarete yönelmelerini teþvik etme amacýyla bizim de çok önemli destelerimiz var" deðerlendirmesinde bulundu.

TÜKETÝCÝYÝ YANILTICI DAVRANIÞLARA YÖNELÝK GEREKLÝ TEDBÝRLER ALINDI

Bakan Bolat, Ticaret Bakanlýðý olarak piyasa bozucu ve tüketiciyi yanýltýcý davranýþlara yönelik gerekli tedbirlerin alýndýðýný sözlerine ekledi. Bakan Bolat, "Fahiþ fiyat uygulamalarýna karþý cezalar 2020'deki kanuna göre tam 10 katý artýrýldý. Firma baþýna minimum ceza 1 milyona yükseltildi" dedi.

PERAKENDEDE CÝDDÝ BAÞARI

Perakendenin toplam ticaret içinde yüzde 17'lik bir paya ulaþtýðý bilgisini veren Bakan Bolat, "Bu da perakende sektörünün ülkemiz için çocuk ciddi bir ticaret hacmine sahip olduðunu göstermektedir" ifadelerini kullandý.

TÝCARET BAKANLIÐINDAN YENÝ DÜZENLEME

2 gün önce TBMM'de Ticaret Bakanlýðý tarafýndan hazýrlanan tüketicileri daha etkin koruyacak yeni düzenlemelerin kabul edildiðine atýfta bulunan Bakan Bolat, "Emeði geçen tüm Milletvekillerimize ve Ticaret Bakanlýðý'ndaki tüm arkadaþlarýma teþekkür ediyorum. Sözlerime son verirken TürkMedya gurubunun düzenlediði E-Ticaret ve Parkende zirvesinin baþarýlý, verimli sonuçlar vermesini Allah'tan temenni ediyorum. Organizasyonu düzenleyen TürkMedya yönetimi ve Baþkaný Murat Çiçek Bey'e ve ekibine ve destekleyen kýymetli kuruluþlarýmýza çok teþekkür ediyorum" dedi.

TürkMedya E-Ticaret ve Perakende Zirvesi... Arslan: Kobi Vitrin Projesi'yle fýrsatlar sunuyoruz

  • Ticaret Bakaný Ömer Bolat
  • TürkMedya
  • Perakende Zirvesi