TürkMedya E-Ticaret ve Perakende Zirvesi... HalkBank Genel Müdürü Arslan: Arslan: Kobi Vitrin Projesi'yle fýrsatlar sunuyoruz
ABONE OL

HalkBank Genel Müdürü Osman Arslan, TürkMedya E-Ticaret ve Perakende Zirvesi'nin açýlýþýnda konuþtu.

Turkcell ana sponsorluðunda, Halkank, VakýfBank ve Ziraat Bankasý'nýn co-sponsorluðunda düzenlenen TürkMedya E-Ticaret ve Perakende Zirvesi, Ticaret Bakaný Ömer Bolat ve Cumhurbaþkanlýðý Yatýrým Ofisi Baþkaný Burak Daðlýoðlu'nun katýlýmýyla baþladý. Zirve, 24 TV ve 24 TV YouTube kanalýnda canlý olarak yayýnlandý.

TUSAÞ'a yönelik terör saldýrasýný kýnayan HalkBank Genel Müdürü Osman Arslan, "Sayýn Bakaným, TürkMedya ailesinin deðerli icra kurulu baþkaný ve yöneticileri, deðerli konuklar deðerli meslektaþlarým ve kýymetli müþterilerimiz, basýnýmýzýn deðerli mensuplarý sözlerime baþlamadan önce çarþamba günü hepimizi derinden üzen milli gururumuz TUSAÞ'a düzenlenen hain saldýrýda þehit düþen tüm vatandaþlarýmýza Allah'tan rahmet, yaralýlarýmýza acil þifalar diliyorum milletimizin baþ sað olsun." dedi.

Yeni nesil çözümler hakkýnda konuþan HalkBank Genel Müdürü Arslan, "Bugün burada TürkMedya tarafýndan düzenlenen e-ticaret ve perakende zirvesinde sizlerle bir araya gelmekten dolayý büyük bir memnuniyet duyuyoruz. ülkemiz sahip olduðu güçlü ticaret birikimi yeniliklere hýzla adapte olma becerisi ve teknolojiyi etkin kullanma kabiliyetiyle perakende sektöründe olduðu kadar e ticarette de büyük baþarýlara imza atmaktadýr. Bugün, yeni nesil perakende çözümlerini kullanan sektör üyeleri, tedarik zinciri yönetiminden yeni nesil maðazacýlýk uygulamalarýna kadar pek çok alanda maliyet avantajý saðlayan rekabet güçlerini artýran inovatif çözümler geliþtirilmektedir." þeklinde konuþtu.

Halkbank'ýn sektöre yönelik çalýþmalarýna deðinen Arslan, "Biz de Halkbank olarak özellikle perakende ve elektronik ticaret alanýndaki geliþmeleri yakýndan takip etmekte sektörüne katký saðlayacak inovatif çalýþmalarýmýza hýz kesmeden devam etmekteyiz. Deðerli konuklar Halkbank'ýn bu alanlarda gerçekleþtirdiði bazý önemli iþbirliklere ve projelere kýsaca deðinmek isterim. Son aþamasýna geldiðimiz Alibaba Group ile gerçekleþtirdiðimiz iþbirliði kobilerimize elektronik ticaret alanýnda yeni kapýlar açacaktýr. üreticilerimiz bu iþ birliði sayesinde alibaba.com platformunda açacaklarý sanal maðazalar ile dünya çapýnda 2002DEN fazla ülkeye ihracat yapma fýrsatýna kavuþacaklar." ifadelerini kullandý.

"TÜRK ÜRÜNLERÝNÝN ALGISINI KÜRESEL ÇAPTA ARTIRMAYI HEDEFLÝYORUZ"

Arslan, "Önümüzdeki ay devreye alacaðýmýz bu platform aracýlýðýyla 'Made in Türkiye' etiketiyle ürünler global pazarlarda yerini alýrken, Türk üreticilerinin ihracat kabiliyeti daha da güçlenecektir. Bir noktaya dikkatinizi çekmek isterim. ülkemiz alibaba.com'da en çok mal tedarik edilmek istenen dünyanýn ilk 10, Avrupa'da ise ilk 3 ülke arasýndadýr. Bu iþbirliði kapsamýnda ihracatçý kobilerimize destek olmak amacýyla oluþturduðumuz Türk ürünleri envanteriyle Türk ürünlerinin algýsýný küresel çapta artýrmayý hedefliyoruz. Halkbank olarak e-ticaret ve ihracat farkýndalýðýný sürekli diri tutmak adýna kobilerimize özel deneme üyelikleri ve etkinlikler de düzenleyeceðiz." dedi.

KOBÝ VÝTRÝN PROJESÝNE DÝKKAT ÇEKTÝ

Yeni projeleri hakkýnda konuþan Arslan, "Kýymetli misafirler bankamýzýn yeni nesil çözümleri yaygýnlaþtýrma vizyonu doðrultusunda attýðýmýz önemli adýmlardan biri de kobi vitrin projesidir. Bu projeyle kobilerin dijital dönüþümlerini desteklerken ihracatta hýzlanmalarýný da hedefliyoruz B2B ticaret platformu olan dijital vitriniyle hem alýcýlara hem de satýcýlara yeni fýrsatlar sunarak büyümelerini desteklemeyi amaçlýyoruz. Kobilerle güçlü bir iletiþim kurarak bankamýzýn sunduðu tüm ürünleri ve kampanyalarý kullanabilecekleri bu platform çok yakýnda hayata geçecektir ayrýca firmalara özel iþ yönetim modeliyle iþ süreçlerine de hýz kazandýracaðýz. bu sistem firmalarýn envanter, stok ve ürün bilgilerini kolayca yönetebileceði, muhasebe, finansal iþlemler ve satýþ süreçlerini tek bir yerden kontrol edebileceði, kullanýcý dostu bir yapý sunmaktadýr. Böylece kobiler, iþ süreçlerini daha etkin yönet imkanýna kavuþabileceklerdir. Deðerli misafirler, kadýn giriþimcilere yönelik projelerimiz de dijital dönüþüm sürecinde önemli bir yer tutmaktadýr. kadýn giriþimcilerimizin e ihracatta güçlenmesi amacýyla baþlattýðýmýz ihracatta kadýn izi projesi o alanda fark oluþturan bir giriþimdir bugüne kadar 100 kadýn kooperatifine e ticaret eðitimi, mentörlük uluslararasý pazar yerlerine entegrasyon desteði vererek ilk ihracatlarýný gerçekleþtirmelerine katkýda bulunduk. Amazon Ýngiltere ve ETSY gibi platformlarda ürünlerini sergileyen bu giriþimler kadýnlarýmýzýn global pazarlardaki varlýðýný artýrmýþtýr." dedi.

HalkBank Genel Müdürü Osman Arslan konuþmasýnýa þöyle devam etti;

"Projenin yeni fazýnda e ihracatta yeni baþlayacak altýn altmýþ kadýn giriþimcimize katký sunmayý hedefliyoruz bu hedef doðrultusunda giriþimcilere yurtdýþý pazarlara eriþim, stok ve tedarik yönetimi, lojistik kargo ve iade süreçleri yönetimi gibi konularda eðitimler vermeyi planlamaktayýz. bu eðitimler de baþladý iþin doðrusu. Projemiz mentorluk , e ihracat yazýlýmý ve entegrasyon kurulumu destekleriyle devam edecektir. ayrýca kadýn giriþimcileri ihracat öncesi iþletme finansmaný ihtiyaçlarýnýn karþýlanmasý amacýyla büyüyen kadýn ihracatçý kredisi ürünümüzü hizmete sunduk. bununla birlikte Türkiye ihracatçýlar meclisi ve Türk Eximbank iþbirliðiyle hayata geçirdiðimiz ihracatta kadýný destekleme paketiyle de ihracat yapan kadýn giriþimcilerimize kredi imkanlarý saðlamaktayýz. bu çabalarýmýz sayesinde 2021 yýlýnda baþlattýðýmýz kadýn giriþimcilere destek paketiyle 234 bin kadýn giriþimcimize 74 milyarlýk finansman saðlamýþ bulunmaktayýz. Türkiye bankalar birliðinin verilerine göre bankacýlýk sektöründe kadýn giriþimcilere kullandýrýlan kredilerin yüzde 40'ýný tek baþýmýza karþýlamaktayýz. Ayrýca perakende sektörü denince de ülkemizdeki 2.5 milyon esnafýmýzý da unutmamak gerekiyor. Türkiye'nin ekonomik kalkýnmasýna önemli bir yeri olan esnaflarýmýza uygun koþullarda kredi saðlayarak onlarýn büyümelerine de katký saðlayan bankamýz, esnafýmýzýn dijital platformlarda da ticaret yapmasý için gerekli desteði saðlamaya devam etmekteyiz."

TürkMedya ailesine çok teþekkür eden Arslan, "Saygýlar deðer konuklar, deðerli bakaným, perakende sektörü ülkemiz ekonomisi için büyük bir önem taþýmaktadýr. bugün perakende sektöründe 3.5 milyondan fazla iþletme bulunmaktadýr ve bu iþletmeler üretici ve tedarikçileriyle birlikte 17.5 milyonluk toplam istihdamýn yüzde 58'ine denk gelen bir istihdam oluþturmaktadýrlar. bu sektörde yaþanan hýzlý deðiþimlere ayak uydurmak ve küresel rekabette güçlü bir yer edinmek için yenilikçi yaklaþýmlarý benimsemek zorundayýz. Halkbank olarak sektördeki tüm iþ ortaklarýmýzla birlikte daha güçlü adýmlar atmaya, dijitalleþme ve teknolojik yeniliklerle öncü olmayý hedeflemekteyiz. bu zirvenin baþta siz deðerli katýlýmcýlar olmak üzere perakende sektörü ve elektronik ihracatta önemli katkýlar saðlayacaðýna inanýyoruz. katýlýmlarýyla onurlandýran sayýn ticaret bakanýmýza ve TürkMedya ailesine çok teþekkür ediyorum. hepinizi saygýyla selamlýyorum." þeklinde konuþmasýný sonlandýrdý.

  • HalkBank
  • Kobi Vitrin Projesi
  • Dijital dönüþüm