Tütün mamulleri ve alkollü içkilerin satýþýna iliþkin 2019 ücretleri belirlendi
ABONE OL

Tarým ve Orman Bakanlýðýnýn, "Tütün Mamulleri ve Alkollü Ýçkilerin Satýþýna ve Sunumuna Ýliþkin Usul ve Esaslar Hakkýnda Yönetmeliðin 15. Maddesinin Uygulanmasý ile Ýlgili Teblið"i, Resmi Gazete'de yayýmlandý.

Buna göre, tütün mamulleri ve alkollü içkilerin toptan satýþ belgeleri 7 bin 100 lira olacak.

Perakende satýþ belgeleri, il merkezlerinde veya büyükþehir belediyesi sýnýrlarý içinde 370 lira, ilçe merkezlerinde 250 lira, diðer mahallerde 90 lira olarak belirlendi.

Açýk içki satýþ belgeleri, il merkezlerinde veya büyükþehir belediyesi sýnýrlarý içinde bin 530 lira, diðer mahallerde 590 lira olacak.

Nargilelik tütün mamulü sunum uygunluk belgeleri, il merkezlerinde veya büyükþehir belediyesi sýnýrlarý içerisinde 3 bin 750 lira, diðer mahallerde 3 bin 410 lira olarak tespit edildi.

- Tesis kurma ücretleri

Öte yandan, Tütün Üretimi, Ýþlenmesi, Ýç ve Dýþ Ticareti ile Ýlgili Usul ve Esaslar Hakkýnda Yönetmeliðin 22, 23. ve 26. Maddelerinin Uygulanmasý ile Ýlgili Teblið de Resmi Gazete'de yayýmlandý.

Tebliðle alýnmasý gereken tesis kurma uygunluk belgesi, tesis faaliyet uygunluk belgesi ve tütün ticareti yetki belgesi bedelleriyle vize bedelleri, bu yýl için belli oldu.

Buna göre, Tütün Ýþleme Tesisi Kurma Uygunluk Belgesi 54 bin 100 lira, Tütün Ýþleme Tesisi Faaliyet Uygunluk Belgesi 108 bin 200 lira olarak belirlendi. Yetki belgesi ile vize iþlemlerinde ise Tütün Ticareti Yetki Belgesi bedeli 54 bin 100 lira, Tütün Ticareti Yetki Belgesi vize iþlemleri bedeli yýllýk 5 bin 410 lira olacak.

Tebliðler, 1 Ocak'tan geçerli olmak üzere yürürlüðe girdi.