Üç sözleþme imzalandý! Ülkelerinde üretim olmasýna raðmen Türkiye'yi tercih ediyorlar
ABONE OL

Türkiye'nin önemli mobilya üretim merkezlerinden Bursa'nýn Ýnegöl ilçesi, dünyanýn dört bir yanýndan gelen alým heyetlerini aðýrlýyor.

Tasarým ve kalitesiyle ilgi gören Ýnegöl mobilyasý, yýllýk 1 milyar dolar civarýndaki ihracatýyla ülkeye önemli döviz girdisi saðlýyor.

Ýhracatýný her yýl artýran Ýnegöl mobilyasý için dünyanýn dört bir yanýndan gelen alým heyetleri, üreticilerle ikili görüþmeler yaparak yeni iþbirliklerine imza atýyor.

Son olarak Hindistan, Kenya ve Etiyopya'dan gelen alým heyetleriyle yapýlan görüþmeler sonucu Ýnegöl mobilyasýnýn bu ülkelere satýþýyla ilgili çok sayýda sözleþme yapýldý.

Alým heyetlerini Ýnegöl'e getiren firmanýn sahibi Ahmet Galip Meriç, AA muhabirine, Ýnegöl mobilyasý artýk dünya pazarýnda önemli yere sahip olduðunu söyledi.

Meriç, Ýnegöl mobilyasý için her kýtadan alým heyetlerinin geldiðini belirterek, "Ýlk organizasyonumuzu mart ayýnda Özbekistan ile yaptýk. Mayýs ayýnda Özbekistan, Kazakistan, Tacikistan heyetleri, bugün de Kenya Etiyopya ve Hindistan heyetleri geldi. Ýkili görüþmeler ve maðaza ziyaretleri gerçekleþtirildi." diye konuþtu.

Ýnegöl mobilyasýný anlatmak için 16 yýldýr dünyayý gezdiðini dile getiren Meriç, "Bugüne kadar hep biz gittik. Dedik ki 'bundan sonra siz gelin, biz sizi aðýrlayalým. Burada firmalarýmýzla tanýþýn, ihracat yapalým.' Çünkü sayýn Cumhurbaþkaný'mýz da ihracat konusuna önem veriyor. Heyetleri getiriyoruz, ikili görüþmeler yapýyorlar, sözleþmeler yapýyorlar. Kaparolarýný veriyorlar. Ticaret daha sonra baþlýyor. Tabii biz bundan çok mutlu oluyoruz." ifadesini kullandý.

Meriç, Kenya, Etiyopya ve Hindistan heyetlerinin 5 gün boyunca Ýnegöl'de fabrika ve maðaza ziyaretleri gerçekleþtirdiðini, birçok anlaþma imzalandýðýný kaydetti.

Ýnegöl mobilyasýnýn artýk marka olduðunu vurgulayan Meriç, sözlerini þöyle sürdürdü:

"Yurt dýþýndan gelen bütün heyetler önce Ýnegöl'e gelir, mobilya konusunda. Ýnegöl'ü gezer. Alýrsa geri döner ama almazsa yani artýk baþka þeyleri deðerlendirebilir. Daha önce Kenya, Hindistan ve Etiyopya'ya ürün göndermiþtik, þimdi kendileri geliyor. Bir ay sonra Togo, Gana, Kenya ve Somali, iki ay sonra da Nijer, Nijerya, Senegal ve Moritanya'dan alým heyetleri gelecek. Afrika, Orta Amerika, Asya, Rusya yani Ýnegöl mobilyasý her yerde. Biz de burada yeni pazarlar bulmak için, yeni müþterilere ulaþmak için kendilerini buraya davet ediyoruz."

- "HÝNDÝSTAN'DA DA ÜRETÝM OLMASINA RAÐMEN ÝNEGÖL MOBÝLYASINI TERCÝH EDÝYORUZ"

Hindistan'dan gelen Saurabh Tamboli de Ýnegöl mobilyasýnýn tasarýmýný çok beðendiklerini söyledi.

Ýnegöl'e 10 yýl önce de geldiðini anýmsatan Tamboli, "Þu ana kadar 3 sözleþme imzaladýk. Çalýþmaya da devam edeceðiz. Mumbai'de 1200 metrekarelik maðazam var. Türk mobilyasýný Hindistanlýlar çok beðeniyor. Hindistan'da da üretim olmasýna raðmen Ýnegöl mobilyasýný tercih ediyoruz." dedi.

Kenya'dan gelen David Kariuk de Ýnegöl mobilyasýný Kenya'da daha önce duyduðunu ancak buraya ilk kez geldiðini belirterek, "Ürünlerinin kaliteli olduðunu biliyoruz. O yüzden Ýnegöl'e geldik. Buradan alýþveriþ yapmak istiyoruz. Tasarým, kalite ve iþçilik hoþumuza gidiyor. Ýnegöl'deki mobilyalarý beðeniyorum. Kenya turizm açýsýndan geliþiyor. Turizm geliþtikçe ziyaretçiler daha iþçilikli ve kaliteli mobilyalar görmek istiyor. O yüzden Ýnegöl mobilyasýný Kenya'ya götürmeye devam edeceðiz." ifadesini kullandý.

Etiyopyalý Kente Temesgen de Ýnegöl'deki üreticilerin kendilerini çok iyi aðýrladýðýný dile getirerek, "Ýnegöl mobilyasýný çok beðeniyoruz. Çok fazla seçenek var. Ýnegöl'e ilk kez geliyorum. Çok güzel anlaþmalarla buradan ayrýlacaðýz. Burasýnýn insanlarýný, mobilyasýný, yemeðini her þeyini beðendim. Ticareti devam ettirmeyi düþünüyorum." diye konuþtu.