Ülkeyi şahlandırmak için herkes üretmeli
ABONE OL

Laura Gök... Annesi Polonyalı, babası Faslı ama Amerika’da babasız büyüyen, Hristiyan bir ailede yetişen ve eşi Zafer Gök’le tanıştıktan sonra Müslüman olup Türkiye’ye yerleşen bir isim. 2006 yılından bu yana Türkiye’de... Kendi ifadesiyle ‘bu ülkeye 3 çocuk vererek’ Türk vatandaşı olan Laura Hanım Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun (DEİK) son seçimlerinde Türkiye-Bangladeş İş Konseyi’nin Başkanlığı’na seçildi. MÜSİAD Yurtdışı Teşkilatlanma Komisyonu MOU sorumlusu da olan Laura Gök, 2014 yılından beri Hadımköy’deki fabrikasında tekstil kimyasalları alanında üretim yaparak ihraç ediyor. 

PES ETMEK YOK

Bu yönüyle son günlerde gündemden düşmeyen ‘üretim ve ihracat’ hamlesine örnek olacak bir bir yaşam süren Laura Hanım şimdi ikinci fabrikasını ise Denizli’de kurmaya hazırlanıyor. Üretiminin tamamını ihraç eden ve bu yıl 50 milyon liralık ihracat hedefleyen Resaschemie Yönetim Kurulu Başkanı Laura Gök, Türkiye’nin kalkınmasını da ihracat ve üretime bağlıyor. “Üretim kolay değil. Zor bir işi ama herkesin yapması gereken bir iş. Ülkeyi şahlandırmak için şart. Pes etmek yok” diyen Gök dolardaki yükseliş sonrası krizden çıkış konusunda net konuştu: “Türk milletinin şu yönünü çok beğeniyorum. Bu millet bir çıkış yolu muhakkak buluyor.”

BANGLADEŞ PAZARINDA ÜÇ YILDIR İHRACAT ŞAMPİYONU

Türkiye  için asıl çıkış yolunun ihracat olduğuna dikkat çeken Gök firmasının ihracat rakamını ise dolar yerine TL olarak paylaştı. “8 ayda 36 milyon TL ihracat yaptı. Yıl sonu için 50 milyon liralık ihracat hedefimiz var” diyen Gök, ‘ihracatçı dövizlerinin TL’ye çevrilmesine dönük kararnameye gönderme yaparak “Biz doları bozuyoruz” ifadesini kullandı. Şu anda Zara, H&M, IKEA gibi dünyanın dev markalarına üretim gerçekleştirdiklerini anlatan Gök son 3 yıldır da TİM tarafından kendi alanında Bangladeş’e en fazla ihracat yapan firma seçildiğini anlattı. Hedefinin yeni pazarlar olduğunu da belirten Gök “Yeni pazarları araştırıyoruz. Hedefimiz Meksika ve Afrika pazarı” dedi. Gök global markalara ürün vermek için 5 ayrı sertifikalarının da bulunduğunu anlattı.

Üretiminin hepsini ihraç ediyor

Dört dil bilen Laura Gök, ihracat üzerine kafa yormaya başladığını belirterek şunları anlattı: “Kendi şirketimi kurdum. Baskı kimyasalları üzerine al-sat yaptım. Şu an eşimin de benim de ayrı ayrı şirketlerimiz var. Eşiminki Korino Kimya. Biz partner değiliz, ortak değiliz ama aynı binayı kullanıyoruz. Hesap kitap işleri de ayrı. Birbirimize borç veririz. Tatlı bir rekabet var aramızda. Ben ürettiğimin hepsini ihraç ediyorum.”

İkinci fabrikayı Denizli’ye kuruyor

Hadımköy’de 7 bin metrekare alan üzerinde kurulu fabrikada 25 kişinin çalıştığını anlatan Laura Gök ikinci bir fabrika kuracaklarını açıkladı. Gök “Kıvamlaştırıcı üretmeye hazırlanıyoruz. Denizli tarafında bir fabrika açmayı düşünüyoruz. Fabrikayı bu kez eşimle ortak kuracağız. 15 milyon liralık yatırım yapacağız. İstihdam ağırlıklı olacak. 50 kişi çalışacak” dedi. Gök, yapacakları üretimle ithalatın önüne geçeceklerini de anlattı.