Vergi Borcu ilk taksit ödemesi yaklaşıyor
ABONE OL

Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesinde yer alan  duyuruda, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin 7143 sayılı  Yapılandırma Kanunu kapsamında yapılandırılan borçların ilk taksit ödemesi için  verilen sürenin 1 Ekim Pazartesi günü sona ereceği hatırlatıldı.

Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin ilk taksit ödemesinin son günü belirlendi. Buna göre borçların ilk taksit ödemesi için verilen süre 1 Ekim 2018 Pazartesi güne sona erecek. Kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun kapsamındaki borçların ilk taksit ödemesi için son günün 1 Ekim Pazartesi olduğu bildirildi. Gelir İdaresi Başkanlığının (GİB) internet sitesinde yer alan duyuruda, kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin 7143 sayılı Yapılandırma Kanunu kapsamında yapılandırılan borçların ilk taksit ödemesi için verilen sürenin 1 Ekim Pazartesi günü sona ereceği hatırlatıldı.

VERGİ BORCU ÖDEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Duyuruda, kanunun getirdiği imkanlardan yararlanmaya devam edilmesi  için ilk iki taksitin süresinde ödenmesi gerektiği belirtildi.

Ödemeler, interaktif vergi dairesi uygulamasından, başkanlığın resmi  internet sayfası "www.gib.gov.tr"de yer alan "Borç Sorgulama ve Ödeme" bölümünden  02.00-22.00'de anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartı, banka hesabından  havale yöntemi ve yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlarıyla,  anlaşmalı banka şubelerinden, PTT işyerlerinden ve vergi dairelerinden  yapılabiliyor.

Vergi borcunu yapılandıran vatandaşlar borçların ilk taksit ödeme süresi içinde, tamamen ya da ikişer aylık dönemler halinde azami 18 eşit taksitte ödenmesi mümkün olacak. 18 taksit yanında, 6, 9 ve 12 eşit taksitte ödeme seçenekleri de bulunacak. SGK'ya olan borçlar için ilk taksit 31 Ağustos'a kadar ödenecek. Maliye Bakanlığı'na, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na, il özel idarelerine, belediyelere ve YİKOB'lara olan borçlar için ise ilk taksit ödeme süresi 1 Ekim'de sona erecek.

Yapılandırmaya başvuran kişiler yüzde 90 ile yüzde 50 arasında değişen indirimlerden faydalanma imkanı bulacak. Vatandaşlar taksit seçeneği ile geçmiş yıllara ait cezaları taksitlendirebileceği gibi peşin ödemelerle büyük indirimlerden de faydalanabilecek.