''Yarýsý Bizden Kampanyasý''nda ilk temel atýldý: Ýstanbul'umuzu güvenli hale getirmek için kaybedecek vaktimiz yok
ABONE OL

Bakanlýktan yapýlan açýklamaya göre, Cumhurbaþkaný Recep Tayyip Erdoðan'ýn Ýstanbul'un kentsel dönüþümünde yol haritasýný açýkladýðý kampanya ile olasý Marmara depremi riskine karþý Ýstanbul'un afetlere dirençli hale getirilmesi hedefleniyor.

Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðýnýn baþlattýðý kampanya kapsamýnda, devletin verdiði 1,5 milyon liralýk destekle yapýlacak evlerin ilk temeli Üsküdar'ýn Salacak Mahallesi'nde atýldý.

Yarýsý Bizden Kampanyasý'na müracaat eden ve baþvurularý onaylanan Þüküre Baþkan, Hayrullah Baþkan ve Mesut Uçar, devletin verdiði 700 bin lira hibe, 700 bin lira kredi ve 100 bin lira tahliye desteði ile Üsküdar ilçesi Salacak Mahallesi'ndeki binalarýnýn temelini atarak inþaata baþladý.

Kampanyadan faydalanan ve Salacak Mahallesi'nde yaþayan Hayrullah Baþkan, binalarýnýn çok eski olduðunu ve çürümeye baþladýðýný ifade etti.

Kampanyayý duyar duymaz hemen müracaatta bulunduklarýný belirten Baþkan, "Baþvurumuz kabul oldu. Ýstanbul'da ilk desteði alan yer biziz. Çok mutluyuz. Yarýsý Bizden Kampanyasý bizim için çok iyi oldu. Emeði geçenlere, Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakanlýðýna çok teþekkür ediyorum." deðerlendirmesinde bulundu.

Devletin hibe ve kredi desteði verdiði kampanyaya dahil olmaktan duyduðu mutluluðu vurgulayan Mesut Uçar da 1990'dan bu yana Salacak Mahallesi'nde oturduðunu anlatarak, "Buradan ayrýlmak istemiyorum. Kampanya sayesinde artýk içimiz rahat." ifadesini kullandý.

- "ÝSTANBUL'UMUZU GÜVENLÝ HALE GETÝRMEK ÝÇÝN KAYBEDECEK VAKTÝMÝZ YOK"

Çevre, Þehircilik ve Ýklim Deðiþikliði Bakaný Mehmet Özhaseki, sosyal medya hesabýndan yaptýðý paylaþýmda, Yarýsý Bizden Kampanyasý kapsamýnda Ýstanbul'da ilk evlerin temellerinin atýldýðýný ve inþaatlarýn da hýzla yükseldiðini bildirdi.

Özhaseki, açýklamasýnda þunlarý kaydetti:

"Devletimizin saðladýðý 1,5 milyon lira destek ile Üsküdar Salacak Mahallesi'nde evlerini dönüþtürmeye baþlayan Þüküre ve Hayrullah Baþkan ile Mesut Uçar kardeþlerimizin evlerinin yapýmý hýzla sürüyor, kýsa sürede bitirecekler inþallah. Ýstanbul'umuzu güvenli hale getirmek için kaybedecek vaktimiz yok. Biz hazýrýz, 'Yarýsý Bizden' desteðimiz hazýr. Vatandaþlarýmýzýn yanýndayýz, evlerimizin yapýmýný bir an evvel baþlatalým. Ýstanbul'umuzu saðlam ve güvenli yuvalarla Türkiye Yüzyýlý'nýn yýldýzý yapmak için canla baþla, omuz omuza çalýþmaya devam edeceðiz."