Yurt dýþýndan alýþveriþ yapanlar dikkat! E-ticarette yeni vergi düzenlemesi
ABONE OL

Resmi Gazete'de yayýmlanan yeni düzenlemeyle birlikte, deðeri 30 euroyu aþmayan eþya ile bin 500 euroyu aþmayan ilaç cinsi eþyalar için vergi tahsil edilecek.

4458 Sayýlý Gümrük Kanunun Bazý Maddelerinin Uygulanmasý Hakkýnda Kararda deðiþiklik yapýlarak deðeri 30 euroyu aþmayan eþya ile bin 500 euroyu aþmayan ilaç cinsi eþyalar için vergi düzenlemesi yapýldý.

Resmi Gazete'de yayýmlanan yeni düzenlemeyle birlikte, posta veya hýzlý kargo taþýmacýlýðý yoluyla gerçek kiþiye gelen ve deðeri 30 euroyu geçmeyen eþya ile 1.500 euroyu geçmeyen ilaç cinsi eþyanýn deðeri üzerinden Avrupa Birliði ülkelerinden doðrudan gelmesi halinde yüzde 30, diðer ülkelerden gelmesi halinde yüzde yüzde 60 oranýnda tek ve maktu bir vergi tahsil edilecek. Karar, 15 gün sonra yürürlüðe girecek.

TÝCARET BAKANLIÐI'NDAN AÇIKLAMA

Ticaret Bakanlýðýndan yapýlan açýklamada, karara iliþkin "Son aylarda yurtdýþýndan posta veya hýzlý kargo yoluyla ülkemize gelen, gerçekte ticari faaliyet amaçlý eþyalarda gerek kalite düþüklüðü nedeniyle tüketicilerden gerekse de bu ithalatýn çok hýzlý artmasý nedeniyle imalatçý - satýcý esnaf, tacir ve KOBÝ'lerden esnaf odalarýndan ticaret ve sanayi odalarýndan satýþ, üretim ve istihdam kaybý þeklinde yoðun þikayetler gelmesi üzerine, bu konuda aksiyon alýnmasý gereði doðmuþtur" dendi.

Açýklamada, bakanlýk bünyesinde bulunan kurumlar, ilgili diðer bakanlýklar, esnaf odalarý, ticaret ve sanayi odalarý yetkilileri ve tüketici kuruluþlarýyla yapýlan istiþare sonucu kararýn alýndýðý bildirildi.