Yusufeli Barajý'nýn ülke ekonomisine yýllýk katkýsý 6 milyar lira
ABONE OL

Temelden 275 metre yüksekliði ile Türkiye'nin en yüksek, dünyanýn ise 5'inci yüksek barajý Yusufeli Barajý gövdesi ve santral binasýnda incelemelerde bulunan Ergün, Yusufeli Barajý ve HES Þube Müdürü Sezai Yýldýz'dan çalýþmalarýn son durumu ve enerji üretimine iliþkin bilgi aldý.

Ergün, Yusufeli Barajý'nýn Türkiye'nin mega projelerinden biri olduðunu belirterek, Türk mühendis ve iþçisinin alýn teri ve milli sermayeyle inþa edildiðini vurguladý.

Artvin'in doðasýna dikkati çeken Ergün, "Çoruh Havzasý'nda bulunan 7 barajýn 5'i Artvin sýnýrlarý içerisinde. Sadece Yusufeli Barajý'nýn Türkiye ekonomisine katkýsý ise 6 milyar liradýr." dedi.

Ergün, barajda elektrik üretimin devam ettiðinin altýný çizerek, barajdaki su seviyesinin yükselmesi ve düþmesinin, mevsimsel durumlar da göz önünde bulundurularak ilgili birimler tarafýndan planlanan bir döngü olduðunu ifade etti.

Vali Ergün, daha sonra FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe giriþiminde Ankara Gölbaþý Özel Harekat Daire Baþkanlýðý'na yapýlan saldýrýda þehit olan Emniyet Müdürü Dursun Acar'ýn ilçeye baðlý Küplüce köyündeki mezarýný ziyaret etti.

Þehidin babasý Nebi Acar'a taziyelerini ileten Ergün, köy sakinleriyle de bir araya gelerek taleplerini dinledi.

Ziyarette, Yusufeli Kaymakamý Salih Baþara, Ýl Emniyet Müdürü Hüseyin Adatepe, Ýl Jandarma Komutaný Mehmet Çelik de yer aldý.