30 saniyeden önce tavþaný bulanlar zeka küpü! Hiç kimse resimdeki tavþaný göremiyor!
ABONE OL

Avcý temalý bu optik illüzyon testinde gizlenmiþ bir tavþan var. Yurt dýþýnda bu testlerin oluþturulduðu tasarýmcýlar tarafýndan yapýlan bu resimde 30 saniyeden önce tavþaný bulabilenlerin üstün zekalý olduðu iddia edildi. Optik illüzyon testleri, ayný zamanda gözlem becerilerinizi test etmeye yardýmcý oluyor. Peki þimdi zihninize meydan okumaya ne dersiniz? Resimdeki tavþaný 30 saniyede bulabilir misiniz?

TAVÞANI GÖREBÝLDÝNÝZ MÝ?

Tavþan, resmin çok dikkat çekecek bir tarafýnda saklanýyor. Bu görselle gözlem yeteneði iyi ve ortalamanýn üzerinde bir zeka seviyesine sahip kiþilerin gizli tavþaný hemen görebileceði söyleniyor.

Popüler eðlence biçimlerinden biri haline gelen optik illüzyonlardan biri olan bu resimde görüntünün içine akýllýca gizlenmiþ bu tavþan, bakanlarýn onu fark etmemesi için ciddi bir çaba sarf ediyor.

Resme takýlýp kaldýysanýz ve tavþaný bulamýyorsanýz, aðaçlarýn olduðu arka planda avcýnýn arkasýndaki çalýlara bakmayý deneyin.

RESMÝN O KISMINA DÝKKAT!

Tavþan resmin sað alt tarafýndaki çalýlýkta, aðacýn yanýnda gizlice saklanýyor. Bu optik illüzyonda, gözlem yeteneði iyi ve ortalamanýn üzerinde bir zeka seviyesine sahip kiþilerin 30 saniye dolmadan gizli tavþaný görebileceði iddia ediliyor.

30 SANÝYEDEN ÖNCE TAVÞANI BULABÝLDÝN MÝ?

Ormanýn içine gizlenmiþ tavþaný bulabildiniz mi? Ýþte yaramaz tavþan...

Gizli tavþaný bulmak zor olduðu kadar iyi bir dikkat istiyor. Ancak pek çok araþtýrma sonucuna gööre beyninizi bu tür testlerle ne kadar çok çalýþtýrýrsanýz, o kadar zeki olduðunuzu gösteriyor.

Optik illüzyonlar, beynimizin nasýl çalýþtýðýna dair her zaman büyüleyici bir fikir verir. Belirli renk, ýþýk ve desen kombinasyonlarý, beynimizi orada olmayan bir þeyi görsel olarak algýlamasý için kandýrabiliyor.

En kýsa sürede gizli tavþaný bulabilenler, mücadelenin kazananlarý ve olaðanüstü gözlem becerilerine sahipler.

Optik Ýllüzyonlar; Fiziksel, fizyolojik ve biliþsel illüzyonlar olmak üzere üç çeþit optik illüzyon vardýr. Optik illüzyonlarýn temel dayanaðý insan beyniyle oyun oynamaktýr.

Araþtýrmalar, optik illüzyonlarýn insan beyninin iþleyiþini incelemek için harika kaynaklar olduðunu gösteriyor. Bilim adamlarý, psikanaliz alanýnda optik illüzyonlar kullanýyorlar.

Resimde kaç at olduðunu bilen var mý? Gördüðünüz at sayýsý kiþiliðinizi tanýmlýyor!

Resimde hangi rakamý görüyorsun? Herkes farklý sayýyý görüyor!

Sürüdeki kurdu çobanlar bile göremiyor! Koyunlarýn arasýna sýzmýþ kurdu bulabilir misin?

Ýnsan zekasýna meydan okuyan test! Resimde kaç karpuz olduðunu bul, dünya çapýndaki rekorunu egale et!