Korkutan açıklama! Yarasalarda yeni bir koronavirüs türü...
ABONE OL

Çinli uzmanlar, Güney Afrika'da henüz insanlar arasında yayılmamış ancak, gelecekte insanlara bulaşabilecek NeoCoV koronavirüsünün yeni bir varyantı tespit etti.

Uzmanlar, mutasyona uğrayan ve hayvanlardan insanlara geçebilen yeni bir koronavirüsün biyo-güvenlik tehdidi oluşturabileceğini ileri sürdü.

Çoğu Wuhan Üniversitesi'nden olan araştırmacılar, Güney Afrika'da keşfedilen 'NeoCoV' virüsünün yakın akrabası olan 'PDF-2180-CoV'u buldular.

Araştırmacıların çoğu, 2019'un sonunda Sars-CoV-2'nin (Covid-19) ortaya çıktığını bildiren Wuhan'daki enstitüde çalışıyor.

KORKUTUCU YENİ VİRÜS AÇIKLAMASI: YENİ BİR BİYO-GÜVENLİK TEHDİDİ

Rusya'nın 'tıbbi gözlemcisi' Vektör Araştırma Merkezi, Güney Afrika'da keşfedilen NeoCov adlı yeni koronavirüs ütürünün bir varyantı hakkında, Çinli uzmanlardan bilgi edinildiğini açıkladı.

Açıklamada, "Vektör Araştırma Merkezi'nden uzmanlar, Çinli araştırmacıların NeoCov koronavirüsü hakkında bilgi edindi. Şu anda mesele, insanlar arasında aktif olarak yayılmış bir koronavirüsün varlığıyla ilgili değil. Çinli uzmanlar, daha fazla çalışma gerektiren potansiyel riskleri henüz tam olarak belirleyemedi.' ifadelerine yer verildi.

Çinli araştırmacılar daha önce Güney Afrika'daki yarasalar arasında yeni bir tip koronavirüs tespit etmişti. Raporlara göre yeni virüs, Orta Doğu solunum sendromu MERS ile yakından ilişkili ve SARS-CoV-2'ye benzer bir şekilde hücrelere girebiliyor.

Öte yandan bioRxiv portalında yayınlanan araştırmanın ön baskısında, şu anda yarasaları hedef alan bir suşla enfeksiyonun "SARS-CoV-2 veya MERS-CoV'u hedef alan antikorlar tarafından çapraz nötralize edilemeyeceği' belirtiliyor.

Bilim adamları, NeoCoV'nin doğasının "gizemli olmaya devam ettiğini" kabul ederken, insanlar için hem yüksek ölüm oranı hem de bulaşma oranıyla potansiyel bir biyo-güvenlik tehdidi olabileceği konusunda uyardılar.

star.com.tr