Koyunlarýn arasýna sýzmýþ kurdu bulabilen dahi! Sürüdeki kurdu çobanlar bile göremedi!
ABONE OL

Koyun sürüsüne karýþmýþ kurdu kimse bulamýyor. Sosyal medyada viral olan bu görüntüde koyunlarýn arasýna sýzmýþ bir kurt var. Sürüdeki kurdu bulmaya çalýþanlar ise görsel hafýzasýný ve zihnini zorluyor. Uzun süre resime baktýktan sonra isyan edebilirsiniz. Çobanlarýn bile göremediði kurdu bulabilir misiniz? Cevabýnýz "Evet" ise haydi buyrun teste...

RESÝMDEKÝ KURDU BULABÝLÝR MÝSÝN?

Çobanlarýn bile bulmakta zorlandýðý kurt, koyunlara çok yakýn... Alttaki görsel zeka testini çözerek, görsel becerilerini ve görsel hafýzaný kolayca test edebilirsiniz.

Þimdi aþaðýdaki resme dikkatlice bakýn.

RESMÝN BU KISMINA DÝKKAT!

Resimde çok sayýda koyun yer alýyor. Ancak dikkatle bakýldýðýnda kurdu bulmak mümkün. Uzun süre baktýðýnýz halde kurdun nerede olduðunu bulamadýnýz mý? Ýþte size bir ipucu: Kurt, resmin sol tarafýnda yer alýyor.

KURT BURADA!

Otlamaya çýkmýþ koyun sürüsüne karýþmýþ kurt, sürünün en solunda yer alýyor.

Ýnsan beyninde depolanan bilgilerin önemli bir kýsmý ise görsel/imaj olarak muhafaza edilmektedir. Dolayýsýyla, gördüklerimiz en önemli öðrenme ve bilgi edinme ölçütüdür.

Howard Gardner tarafýndan sunulan "Çoklu Zeka Kuramý" içerisinde yer alan görsel zeka, gördüklerimizle doðrudan iliþkilidir. Bu testlerle görüntüleri akýlda tutma ile mekansal farkýndalýk düzeyi ölçümlenir.